Duminica, 19 Ianuarie 2020

Opinia Opinia ta contează! Fă-o cunoscută!

stiri interne
stiri interne

voi ce credeti a existat aceesta insula de unde se zice ca a inceput civilizatia ….?

29.01.2014 ·Scris de: in Antichitati

       Atlantida (în greacă, Ἀτλαντὶς νῆσος, „insula lui Atlas”) este numele unei insule legendare menționate pentru prima oară în două dialoguri ale lui Platon, Timaios și Critias.[1]
În relatarea lui Platon, Atlantida era o putere navală, cu baza pe o insulă sau continent aflată dincolo de coloanele lui Hercule (strâmtoarea Gibraltar), care a cucerit regiuni întinse din Africa și Europa de Vest. După o încercare eșuată de invadare a Atenei, Atlantida s-a scufundat în ocean. Acest eveniment s-ar fi petrecut cu 9.000 de ani înainte de Solon (aproximativ 9.500 î.Hr.)
Atlantida din dialogurile lui Platon este de obicei considerată un mit creat de acesta pentru a-și pune în evidență teoriile sale politice. S-a avansat ipoteza că sursele de inspirație se află în momente din istorie, ca erupția de pe Thera sau războiul troian, ori din evenimente contemporane lui, ca distrugerea așezării Helike în 373 î.Hr. sau invazia eșuată a Siciliei de către atenieni din 415 – 413 î.Hr.
Posibila existență a unei Atlantide reale a fost intens dezbătută încă din antichitate, dar a fost de obicei respinsă. Puțin cunoscută în evul mediu, legenda a fost redescoperită de umaniști în perioada modernă. În prezent, Atlantida se regăsește în cultura populară, de la opere științifico-fantastice la filme și jocuri video, iar studiul existenței sale face obiectul unei noi științe, numită atlantologie.

Daca ai gasit acest articol interesant, trimite-l si unui prieten
Friend Email
Enter your message


Despre autor:

am 20 de ani 1.70 inaltime 60 de kg brunet ,ochii captrui…

6 comentarii la “voi ce credeti a existat aceesta insula de unde se zice ca a inceput civilizatia ….?”

  1. nu te cam contrazici?o data te miri ca istoricii romani ar tine ascuns faptul ca Romania ar fi vatra Europei,al civilizatiei de fapt asa cum ar rezulta,iar apoi spui ca alantida ar fi de fapt aceasta?

  2. Daca civilizatia a inceput pe insula aceea ar insemna ca Dumnezeu nu a creat pe Adam?

  3. Mandreanu Alin Eduard says:

    2

  4. clau79 clau79 says:

    :-$

  5. o fi existat atlantida, dar civilizatia nu a inceput pe aceasta insula

  6. are dreptate aniela Dumnezeu la creat pe adam

Comentaţi

~X( ~O) x( o:) ^:)^ [-X [-O< I-) >:p >:d< >-) =P~ =D> =; =(( ;;) :wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :hi5: :evil: :cry: :arrow: :^o :D/ :?: :-| :-x :-w :-ss :-s :-q :-o :-c :-P :-L :-D :-@ :-?? :-? :-> :-< :-$ :- :* :)>- :)) :) :(|) :( :!: 8-O 8-> 8) (:|

 

Pentru a semna petitia trebuie sa va logati

Daca sunteti utilizator inregistrat va puteti loga in zona Acces

Daca nu sunteti inregistrat va puteti crea un cont aici.