Joi, 2 Iulie 2020

Opinia Opinia ta contează! Fă-o cunoscută!

stiri interne
stiri interne

vin, sarbatorile,vin

23.12.2015 ·Scris de: in Gânduri

craciun 2studiul meu de caz:of, iar vin

Parcă ăsta e mesajul de peste tot, nu? Nici un post de radio sau o televiziune, pagină de internet sau afiş nu ratează momentul de a ne readuce aminte data în care suntem. Unii chiar ne bat la capcraciun 1 încontinuu de venirea Crăciunului iar după el Revelionul apoi bobotează apoi concediul. Nu-i aşa că pare să fie o hartă a sărbătorilor dar care ne este impusă şi nu cu liberă voinţă aleasă? Dar mai bine, până nu îmi stric reputaţia de scriitor şi vă prezint o altă frumoasă idee:realaţia de dragoste dintre român şi sărbători.
Nu cred că exagerez când afirm că românul îşi iubeşte sărbătorile. Întreaga familie se pregăteşte şi sunt sigură că din spaţiu pare că se pregătim pentru un cataclism:
1.Gospodinele se pregătesc cu liste şi plase. Primele de pe listă sunt, evident, pastilele. De ce pastile? Pentru că după sărbători o să le doară spatele de la ridicat şi frecat, stomacul de la mancat, capul de la orele târzii la care s-au culcat, tendoanele de la dans sau colindat, ficatul de la băutul excesiv şi nu în ultimul timp o să le doară inima de la datoriile pe care le-am acumulat în timpul celor mai îndrăgite sărbători. Apoi urmează lista de cumpărături: cozonac, făină, suc, muştar, mici, pâine, apă, şampanie, şerveţele, ciocolată, legume, pateu, caşcaval, frişcă( şi mă opresc aici că mă roade stomacul)
2. Gospodarii: ei nu au nici o listă. Singura lor funcţiune este aceea de a fi măgari, nu nu nu la animal m-am referit. Adica ba da, la magar m-am referit dar la ceea ce face acest animal adica:el cară şi barbatul la fel. În nici un caz nu m-am gândit la aştceva. Înţeles? Bun, să trecem la următoarea categorie.
3. Copii: lista lor este mult prea lungă decât să o pot eu cuprinde în această pagină ( Mă iertaţi dar nu am timp de încă o listă, pe lângă a gospodinelor şi a mea.). Lista lor nu e , oricum, importantă: pentru că ei pun în coş tot ceea ce văd. Eu cred că de asta sunt toate reclamele atât de colorate:să îi convingă pe copii să cumpere obiectul ca apoi aceştia să îi convingă, pardon, oblige pe ai lor să îl procure.

Ai mici din casă termină micul meu tabel. Eu vă urez sărbători fericite tuturor celor care nu au liste ci doar bucurii şi condoleanţe celorlalţi. Condoleanţe tuturor acelora care aleg astfel să îşi sărbătorească cea mai frumoasă perioadă ştiind că după o săptămână de plăcere urmează o lună de neplăceri.
Eu?Eu stau acasa singură cu o prietenă, mâncăm, râdem şi o să ne uităm la filme. Da, ieşiri poate o să mai fie dar rare şi de bun augur pentru toate organele mele interne şi externe.craciun 3 b

Daca ai gasit acest articol interesant, trimite-l si unui prieten
Friend Email
Enter your message


Despre autor:

pasionata de carti si de scris, absolventa a Facultatii de Istorie

4 comentarii la “vin, sarbatorile,vin”

  1. ceea ce aţi uitat dvs. este că tot acest efort se face pentru a avea o familie fericită reunită, ptr mulţi reunirea familiei fiind singurul cadou,chiar daca masa şi cadourile lipsesc sau sunt sărăcăcioase. cred că aţi vrut să spuneţi că totul este transformat într-un circ comercial, care fură ceea ce înseamnă crăciunul şi spiritul lui! celor care au uitat aceste lucruri le recomand să vizioneze grinch! :-D

  2. De ce asa iti faci familia fericita? credeti ca o famile de vegetarieni ii da copilului sa manance piftie si salata de boef?va asigur ca sunt salate si branzeturi de soia la masa? germaniii, pe care vesnic ii luadam ca ne sunt superiori, fac de craciun salate si mananca foarte putin, in general.
    Va doresc sa aveti un Craciun fericit, asa cum alegeti dumneavoastra sa il faceti!

  3. fiecare îşi are modul lui de a sărbătorii crăciunul. al meu se rezumă exact la ceea ce înseamnă grinch! :-D crăciun fericit şi dumneavoastră!

  4. nu fac parte dintre cei care laudă pe nemţi,mai ales că am lucrat cu ei. aţi fost dvs. de crăciun la ei? că eu am văzut altceva. nu scoţienii sunt zgârciţi,ci nemţii! :lol:

Comentaţi

~X( ~O) x( o:) ^:)^ [-X [-O< I-) >:p >:d< >-) =P~ =D> =; =(( ;;) :wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :hi5: :evil: :cry: :arrow: :^o :D/ :?: :-| :-x :-w :-ss :-s :-q :-o :-c :-P :-L :-D :-@ :-?? :-? :-> :-< :-$ :- :* :)>- :)) :) :(|) :( :!: 8-O 8-> 8) (:|

 

Pentru a semna petitia trebuie sa va logati

Daca sunteti utilizator inregistrat va puteti loga in zona Acces

Daca nu sunteti inregistrat va puteti crea un cont aici.