Marti, 7 Iulie 2020

Opinia Opinia ta contează! Fă-o cunoscută!

stiri interne
stiri interne

Trecut (II)

07.04.2013 ·Scris de: in Proza,eseu

Comisarul Minea citea ce-şi notase despre acel caz. Iulia Andor era martor și suspect în acelaşi timp. Şi singurul indiciu. Ambele tablouri dispăruseră sau poate era doar unul singur. Era frumoasă tânăra. Se gândea că probabil s-a lăsat păcălit de ea. Dacă era fata hoțul? Și avea un complice? Trebuia să o mai vadă. O va chema la secție. Atunci o va putea privi pe îndelete. I se făcuse dor de ea.

Iulia. Nu-l iubise pe pictor, deşi îi fusese foarte drag. Voia o altfel de viață de aceea se purta destul de rece; el trăia într-o altă lume. Îi părea rău că-l face să sufere. A preferat să plece neobservată din viața lui. Dar totdeauna aștepta cu emoție expozițiile lui.

Pictorul o aștepta. Mai iubise și alte fete, dar pe ea înca o aștepta.

Trebuia să o caute, îi va lua mult timp. Putea să fie acuzat pe drept cuvânt de neglijență în serviciu. Nu luase datele personale ale fetei, declarație nu scrisese. Nu avea nicio dovadă că purtase acea discuție cu ea.

A văzut-o de departe, era în parc. Susținea aceeași variantă, că l-a cunoscut pe pictor. Nu a avut curaj să-i spună că e suspectă. A rugat-o doar să-i accepte invitația la cină.

Nopțile și le petrecea citind. Făcuse rost de toate cărțile în care se scrisese despre pictor. Ajunsese să-i cunoască viața mai bine decât o știa pe-a lui. Când voia să se liniștească se ducea în acel birt, care se afla la intrarea în oraș. Acolo simțea că traiește, că e viu, își amintea de el. În acea seară se uita pe fereastră să vadă mașina. Terminase tabloul și era nerabdător să i-l arate și ei. Era făcut doar pentru ea.

Daca ai gasit acest articol interesant, trimite-l si unui prieten
Friend Email
Enter your message


Despre autor:

Sint de un pesimism covarsitor, de un optimism nedesavarsit,de o perseverenta uluitoare,cu un spirit critic nimicitor, cu un simt al umorului involuat.Cum ma suport?in etape.

Site-ul meu: http://milus76.wordpress.com

2 comentarii la “Trecut (II)”

  1. Cosmin Ionut says:

    foarte frumoasa povestea

  2. roxana92 says:

    :-x

Comentaţi

~X( ~O) x( o:) ^:)^ [-X [-O< I-) >:p >:d< >-) =P~ =D> =; =(( ;;) :wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :hi5: :evil: :cry: :arrow: :^o :D/ :?: :-| :-x :-w :-ss :-s :-q :-o :-c :-P :-L :-D :-@ :-?? :-? :-> :-< :-$ :- :* :)>- :)) :) :(|) :( :!: 8-O 8-> 8) (:|

 

Pentru a semna petitia trebuie sa va logati

Daca sunteti utilizator inregistrat va puteti loga in zona Acces

Daca nu sunteti inregistrat va puteti crea un cont aici.