Vineri, 18 Septembrie 2020

Opinia Opinia ta contează! Fă-o cunoscută!

stiri interne
stiri interne

Top zece religii ale lumii si mesajele lor IV

23.11.2015 ·Scris de: in Religiile lumii

religie   4. Hinduismul

Hinduismul nu are origini cunoscute nici in prezent, prezinta o sumedenie de idei filosofice si intelectuale incluzand un numar de legi bazate pe moralitatea zilnica guvernata de karma, dharma, yoga si normele sociale. In hinduism se ofera libertatea de credinta si venerare si deci nu exista erezie, blasfemie si apostazie.
3. Ateismul

Desi nu este o religie in sine, ateismul atrage tot mai multi adepti care considera ca nu exista Dumnezeu sau care nu cred in existenta unui zeu. Majoritatea acelora care se considera atei sunt de fapt teisti care, desi cred intr-o zeitate, nu doresc sa adere la nicio religie care le-ar exclude pe celelalte. Ateii prefera sa ramana obiectivi si sa creada mai mult in stiinta si dovezi pertinente.
2. Islamul

Islamul a devenit o religie mult mai activa decat in trecut, fiind vazuta intr-o nuanta negativa din cauza teroristilor care ameninta vestul. Cel care crede in credinta islamista este numit musulman si urmeaza cu sfintenie cuvintele Coranului, cartea sfanta a religiei. Coranul contine povesti si mitologie a genezei Islamului, legile si regulile cotidiene si sfaturi de ordin spiritual.

Fiecare musulman, care spera sa scape de judecata lui Allah, trebuie sa indeplineasca obligatiile celor Cinci Stalpi ai Credintei:

a) Recitarea Shahada-dei (”Nu este alt dumnezeu in afara de Allah, iar Mahomed este profetul lui Allah.”)

b) Cinci rugaciuni zilnice prescrise (obligatorii) (Salat sau Namaz). Acestea includ ingenunchieri si prosternare in directia orasului sfant, Mecca. .

c) Milostenia (Zakat), care este deosebita de zeciuiala, de vreme ce musulmanilor le este cerut sa ofere numai o patrime din venitul lor ca si contributie caritabila. .

d) Postirea (Saum sau Ruzeh) in timpul intregii luni a Ramadan-ului, cand musulmanii trebuie sa posteasca de la orice mancare si bautura, incepand de la rasaritul soarelui pana la apus, ca ispasire pentru propriile lor pacate din anul precedent (cu toate acestea, dupa apusul soarelui, multi musulmani tin petreceri, iar altii se trezesc inainte de rasarit pentru a manca ceva mai mult, inainte ca soarele sa rasara si postul sa inceapa din nou!).

e) Pelerinajul (Hadj) la Mecca, cetatea sfanta, cel putin odata in viata pentru fiecare musulman.
1. Crestinismul

Crestinismul se bazeaza pe trei idei bine definite: nasterea, moartea si invierea lui Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu. Pentru fiecare ramura a crestinismului, Biblia este considerata cuvantul Domnului, fiind o carte sfanta. Intre crestinism, iudaism si islam exista o raca bazata pe faptul ca toate trei sunt religii avraamice, insa fiecare considera ca detine linia directa catre Dumnezeu pe care celelalte nu o au.

Cele 10 porunci:

a) Eu sunt Domnul Dumnezeul Tau; sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.

b) Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor.

c) Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau in desert.

d) Adu-ti aminte de ziua Domnului si o cinsteste.

e) Cinsteste pa tatal tau si pe mama ta, ca bine sa-ti fie si multi ani sa traiesti pe pamant.

f) Sa nu ucizi.

g) Sa nu fii desfranat.

h) Sa nu furi.

i) Sa nu ridici marturie mincinoasa impotriva aproapelui tau.

j) Sa nu poftesti nimic din ce este al aproapelui tau.

Daca ai gasit acest articol interesant, trimite-l si unui prieten
Friend Email
Enter your message


Despre autor:

Vorbaret,sociabil,ador muzica si sportul.Urasc oamenii falsi ,mincinosi.

Site-ul meu: http://cms.darksoul89.webnode.ro/

2 comentarii la “Top zece religii ale lumii si mesajele lor IV”

  1. OpenMedia OpenMedia says:

    top 10? :evil:

  2. OpenMedia OpenMedia says:

    ceva diacritice romane nu ai pe la tastatura? :cry:

Comentaţi

~X( ~O) x( o:) ^:)^ [-X [-O< I-) >:p >:d< >-) =P~ =D> =; =(( ;;) :wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :hi5: :evil: :cry: :arrow: :^o :D/ :?: :-| :-x :-w :-ss :-s :-q :-o :-c :-P :-L :-D :-@ :-?? :-? :-> :-< :-$ :- :* :)>- :)) :) :(|) :( :!: 8-O 8-> 8) (:|

 

Pentru a semna petitia trebuie sa va logati

Daca sunteti utilizator inregistrat va puteti loga in zona Acces

Daca nu sunteti inregistrat va puteti crea un cont aici.