Marti, 14 Iulie 2020

Opinia Opinia ta contează! Fă-o cunoscută!

stiri interne
stiri interne

Statuia

09.10.2013 ·Scris de: in Proza,eseu

             Imensitatea nopții se pierdea în luminita adanacă a curcubelui. Seara parcă nu mai vroia să plece, iar mirosul reavan dădea florilor de măslin un iz olimpian. Arah se plima pe malul mării, iubea mult marea, o diviniza chiar.

Se hotărase cu o o echipa de arheologi și scafandrii să găsească comorile legendarului Minos. Acest fiu a lui Zeus…strânsese o groază de vase si monezi din aur. Arah…visa la cât de bogat va fi. La cum …țâfnoasă de Ingrid ii va cădea la picioare. Auzi tu?…câta impertinenţă…sa-l refuse tocmai pe el.

Plimbarea îl aduse în faţă unei statui. Se aseza la picioarele ei, aprinse o ţigară şi trase o duşcă de cogniac. Aşa culcat…auzea valurile mării şi pescaruşii ce roiau dupa mâncare. Filozofa, era stăpân pe destinul lui, nici Kirilov nu-l mai putea ajunge. Işi spunea că ăstei mări, el Arah…ii va smulge tot ce-şi va dori. Simţi o prezenţă, ceva ce era şi nu era, se uita la statuie ţi la chipul Afroditei si era nedumerit, stauia avea o expresie ciudată… Arah o puse pe seama cogniacului şi se ridică ….cu greu şi plecă spre hotel. Avu un somn greu…cu un vis straniu…se făcea că statuia se îndrepta spre camera lui…şi il imbratişa în bronzul sidereal al dragostei. El se zbatea…dar bratele Afroditei…nu-l lasau. Era ca o bărcuţă în calea uraganului .

Dimineaţa s-a trezit înlemnit, îi era frică…si oasele il dureau. Arah…se temea, iar toţi ceilalţi nu le venea sa creadă. Arah tremura din toata seva lui.

S-a dus să-ţi vadă visul, s-a dus la statuie…Era aşa cum o lăsase, de bronz si inefabilă. Nimic nu-i putea explica spaima…si durerea. Da…durerea, avea vânătai pe tot corpul de la imbratişarea tandră a statuii.
Uitase de bani si de averi…se simţea labil. Işi aducea aminte că aşa îi spusese in Africa , vraciul…de dezlănţiurea lui Bedokaluki . Atunci râsese cu poftă…dar acum parca tremura. Studie mai bine statuia şi nu vazu ceva ce să-l conducă la ceva concret, Era o statuie a Afroditei de acum cel putin doua milenii. Picioarele ii stăteau in apa oceanului si bronzul dadea reflexe sîngerii parcă.

Plecă de la statuie, se ocupă de afaceri, chema o cipriota să-l acompanieze, se duse în senatul cipriot, vorbi cu bancherii şi puse la cale o noua inginerie finaciară. Dar…nu putea sa uite…ochii statuii. Se duse la culcare cu cipriota…facu amor sălbatic cu dânsa, ăi adormira epuizati. Dar…in vis…aparu statuia, care se mişca greoi, metallic şi armonios spre el. Era tintuit în somn…şi statuia l-a îmbrătişat şi la certat pentru cipriota de lângă el…Auzi tu… ea zeiţa frumusesţii, însăşi Afrodita să fie înlocuită cu o localnica?

Arah era descumpanit…era inchis in buzele de bronz ale statuii, vroia să scape…dar Afrodita îl mângâia tandru şi sufocant. Îi muşcă omoplatul şi-l ciupi de ombilic…si-i surăse tândru.
Dimineaţa, când cipriota se trezi…izbucnii in plâns, se sperie de cum arata Arah. Era treaz…dar parca tot dormea. Încercă sa-i vorbeasca, nu reuşi şi plecă.

Spre seară se trezi cu dureri mari de şale,de braţe…era vlăguit, stors. S-a dus la Club, isi comanda un cogniac dublu si se pierdu prin mulţime. Intră în vorba cu un istoric care era cu soţia lui la petrecere. Ii povesti de statuia de la malul mării a Afroditei, dar vazu ca profesorul rădea. Acesta ii spus ca în Cipru…nu exista nici o statuie a Afroditei la malul mărrii…şi că este o nălucă.

Plecă confuz…i se parea că deşi treaz, trăiste în vis. Se duse ela plajă…şi acolo stauia Afroditei…era magnifică. Cum a putot acel imbecil de professor sa-l contrazică pe el… Arah!

Totuşi răceala nopţii îi dădea fiori….îşi spunea că în nopatea asta trebuie neapărat să fie treaz…adică să nu cumva sa adoarmă. Se duse la bar, bău zdravan, se duse în discotecă…şi printre copiii…ce se zbenguia hidos si ilar. Dar obosise…şi cu capul pe masă adormii.

La malul mării fu gasit un leş…ce era spalat comtinu de spuma marii. Pescaruşii zburau lin si ţipau jalnic.

Daca ai gasit acest articol interesant, trimite-l si unui prieten
Friend Email
Enter your message


Despre autor:

Eu, eh încă mă lupt cu eu, ne tăvălim amândoi la malul Mării din Sine.

Comentaţi

~X( ~O) x( o:) ^:)^ [-X [-O< I-) >:p >:d< >-) =P~ =D> =; =(( ;;) :wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :hi5: :evil: :cry: :arrow: :^o :D/ :?: :-| :-x :-w :-ss :-s :-q :-o :-c :-P :-L :-D :-@ :-?? :-? :-> :-< :-$ :- :* :)>- :)) :) :(|) :( :!: 8-O 8-> 8) (:|

 

Pentru a semna petitia trebuie sa va logati

Daca sunteti utilizator inregistrat va puteti loga in zona Acces

Daca nu sunteti inregistrat va puteti crea un cont aici.