Joi, 4 Iunie 2020

Opinia Opinia ta contează! Fă-o cunoscută!

stiri interne
stiri interne

Sanatoriul

14.10.2013 ·Scris de: in Proza,eseu

Într-un mare oraş frumos şi trist, cu cladiri impozante şi sclipitoare ce acoperea în măreţia lor bisericile, muzeele şi parcurile. Într-un oraş în care statuile sunt mutate şi uitate, într-un oraş a cărui istoie era ucisă trăia un mare doctor psihiatru.

Acesta studia alienarea în socitate şi prescria tratamente şi in fine se ocupa de terapia nebunilor. Stuudiile acestuia erau de mare profunzime, dorinţa lui fiind de curăţarea completă a sinelui şi umplera lui cu gândirea socială a epocii.

Avea un prieten, un bun coleg de facultate pe care nu-l mai văzuse de foarte mult timp. Acesta avea un mare sanataoriu şi se ocupa intens pentru a îmbunătăţii viaţa si tratamentul bieţilor nebuni.

Îi scrisese o scrisoare prin care işi făcu cunoscut inteţia de a-l vizita. Primi un răspuns ambigu, puţin cam straniu, dar înţelese că este aşteptat şi , in fine, il ştia pe prietemul său că este pus pe şoti.

A ajuns la sanatoriu, aici fu primit de altcineva, care se recomandă doctoral T… şi spuse că prietenul său era plecat. Chiar în ultimul timp apăruse ceva şi a trebuit să plece, dar că doctoral T. ii va ţine locul.

După ce serviră masa, ii spuse dctorului T…că doreşte sa se plimbe puţin şi apoi să-şi facă siesta. După ce se despărti de doctoral T…, se duse glonţ în salon. Aici observă cu groază că nebunii nu erau supravegheaţi de nimeni, şi aceştia erau compet liberi.

Asistă la o scenă, scenă care era hilară, tristă si de groază sau toate la un loc. Un nebun se agita şi se bătea în piept şi-şi spunea că este primminstru, işi ridica cu semeţie capul, iar cravata roşie atarna şleampătă peste halatul jegos. Acesta striga de zor :”economia duduie! economia duduie”. Langă el stătea unul ce-şi arăta p., spunănd că nu mai sunt bani la buget, ăsta era mistru de finanţe. Un altul dormea sau mai bine zis moţăia şi plin de importanţă lucre la manualul ministrului învăţămantului.
In fine, langă acesta era o blondă cu un salam în braţe, despre care spunea că este B… al ei. Ceva mai departe, un alt nebun îi asculta şi din cănd în cănd hohotea cu superioritate şi striga :HăHăHăHă ! Nebunilor !!! Nebunilor !!!, acesta îşi spunea preşedintele.

Profită de hohotitul acestuia şi reuşi să se strecoare neobservat din şedinţa de guvern, şi ajunsese la subsol. Aici spre goaza lui văzu pe prietenul lui închis in celulă, la fel ca pe şi ceilalţi supraveghetori care-i făceau semen disperate.

Deodată apru aşa zisul doctor îşi făcu apariţia împreună cu aşa zisul preşedintele şi-l invitară protocolar să ocupe celula liberă de langă prietenu său.

După aceea spuse cu enfază : Ei de acum să ne vedem de societatea noastră democratică. HăHăHăHăHă….eram beat.

Daca ai gasit acest articol interesant, trimite-l si unui prieten
Friend Email
Enter your message


Despre autor:

Eu, eh încă mă lupt cu eu, ne tăvălim amândoi la malul Mării din Sine.

Comentaţi

~X( ~O) x( o:) ^:)^ [-X [-O< I-) >:p >:d< >-) =P~ =D> =; =(( ;;) :wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :hi5: :evil: :cry: :arrow: :^o :D/ :?: :-| :-x :-w :-ss :-s :-q :-o :-c :-P :-L :-D :-@ :-?? :-? :-> :-< :-$ :- :* :)>- :)) :) :(|) :( :!: 8-O 8-> 8) (:|

 

Pentru a semna petitia trebuie sa va logati

Daca sunteti utilizator inregistrat va puteti loga in zona Acces

Daca nu sunteti inregistrat va puteti crea un cont aici.