Vineri, 29 Mai 2020

Opinia Opinia ta contează! Fă-o cunoscută!

stiri interne
stiri interne

Salvează balenele

31.05.2013 ·Scris de: in Diversitate

             Balenele finlandeze sunt niste creaturi magnifice, de dimensiuni colosale, dar totodată extrem de vulnerabile. În câteva zile, 180 de exemplare din această specie pe cale de dispariție ar putea fi măcelărite de către un magnat căruia îi place să se distreze vânând balene cu harponul alături de prietenii săi, tăindu-le în bucăți și trimițându-le apoi în Japonia pentru a fi tranformate în hrană pentru câini!

Există o singură cale de a opri această vânătoare încă dinainte de a începe: un vapor care transportă ilegal carne de balenă nu poate ancora oriunde. Autoritățile germane și cele finlandeze au refuzat să fie complice la această afacere ucigașă, dar Olanda este veriga slabă, care e gata să accepte acest transport. Olandezii țin foarte mult la reputația lor de lideri în protejarea mediului, dar speră că această poveste sângeroasă nu va acapara atenția presei și a comunității internaționale. Dar dacă îi vom da acum în vileag și le vom cere să refuze transferul cărnii de balenă prin porturile olandeze, putem opri masacrul!

Trebuie să acționăm rapid: ambarcațiunile de vânătoare sunt gata să își înceapă asaltul în câteva zile. Semnează acum și trimite vestea mai departe. Avem nevoie de un milion de voci pentru ca mesajul nostru să ajungă la prim-ministrul olandez, Mark Rutte, avertizându-l că va fi luat pe sus de o furtună de proteste și articole negative în presă, dacă nu va opri imediat transferul către porturile olandeze:

Balena finlandeză este al doilea cel mai mare animal din lume și poate ajunge la lungimea a trei autobuze, dar se mișcă în apă cu o viteză fulgerătoare. Datorită acestei combinații unice de forță și eleganță, balenele finlandeze sunt supranumite „ogarii acvatici”.

Din nefericire, vânători de balene ca Kristjan Loftsson au măcelărit sute de mii de exemplare și peste 70% din populația globală a fost exterminată. De când au intrat în vigoare interdicțiile stabilite prin Convenţia privind comerţul internaţional cu specii pe cale de dispariţie și cele ale Comisiei internaționale pentru vânătoarea balenelor, populația de balene finlandeze a început să se refacă. Și ar putea fi salvată de la dispariție, dacă vom reuși să oprim transformarea lor în hrană pentru câini!

Cea mai bună cale de a opri această vînătoare încă dinainte de a începe este să îi convingem pe olandezi să refuze accesul cargoului lui Loftsson în Rotterdam și să dea un exemplu de urmat pentru toate celelalte porturi europene. Până acum olandezii i-au permis lui Loftsson să scape nepedepsit pentru aceste crime în masă. E timpul să îl demascăm și să oprim acest măcel. Semnează petiția de mai jos și trimite vestea mai departe. Haideți să oprim această afacere sângeroasă înainte ca primul harpon să fie lansat.

http://www.avaaz.org/ro/days_to_stop_the_whale_slaughter_global/?bHPBTcb&v=25301

Membrii Avaaz au obținut deja victorii importante pentru apărarea biodiversității, de la lupta împotriva comerțului cu fildeș și până la interzicerea pesticidelor care ne ucideau albinele. În 2010, membrii Avaaz au jucat un rol important în menținerea moratoriului asupra vânătorii de balene. Acum e timpul să oprim această vânătoare monstruoasă și să continuăm să luptăm pentru lumea pe care ne-o dorim!

Cu speranță,

Pascal, Lisa, Oliver, Alice, Ricken, Allison, David, Alaphia și întreaga echipă Avaaz

Daca ai gasit acest articol interesant, trimite-l si unui prieten
Friend Email
Enter your message


Despre autor:

fără ocupaţie şi realizări materiale şi profesionale,un pesimist optimist,care o duce rău bine de tot sau bine rău de tot(încă nu m-am decis),dar mă doresc un fel de ‘gigi contra’ la tot şi la toate,dar nu-mi reuşeşte prea bine nici treaba asta

Site-ul meu: http://opinia1.ro

3 comentarii la “Salvează balenele”

  1. mirceawesome says:

    Am semnat cu mare drag atât pentru protejarea balenei finlandeze cât și pentru oprirea fracturării hidraulice a scoarței terestre cu scopul captării gazelor de șist. Mulțumim pentru informație d-le Ionescu !

  2. violeta says:

    interesante si utile informatiile. Multumim mult

  3. Multumesc pentru informatie….

Comentaţi

~X( ~O) x( o:) ^:)^ [-X [-O< I-) >:p >:d< >-) =P~ =D> =; =(( ;;) :wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :hi5: :evil: :cry: :arrow: :^o :D/ :?: :-| :-x :-w :-ss :-s :-q :-o :-c :-P :-L :-D :-@ :-?? :-? :-> :-< :-$ :- :* :)>- :)) :) :(|) :( :!: 8-O 8-> 8) (:|

 

Pentru a semna petitia trebuie sa va logati

Daca sunteti utilizator inregistrat va puteti loga in zona Acces

Daca nu sunteti inregistrat va puteti crea un cont aici.