Joi, 30 Ianuarie 2020

Opinia Opinia ta contează! Fă-o cunoscută!

stiri interne
stiri interne

Reguli de bază pentru studierea profeției biblice

12.07.2015 ·Scris de: in În Religie

bibla
2Timotei 3.

16.  Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire

17.  pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit și cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.

Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu – Acest principiu de bază presupune că, în studiul profeției biblice, avem de a face nu cu o învățătură omenească, ci cu învățătură dumnezeiască.  Autorul profeției e Însuși Dumnezeu.  O dovadă palpabilă pentru susținerea acestei afirmații este împlinirea în proporție de 100%  a profeției biblice.  Pentru că Autorul e Însuși Dumnezeu, noi, în studiul nostru, vrem să înțelegem gândurile lui Dumnezeu.  Pentru aceasta, avem nevoie de ajutor din partea Lui.  Primirea acestui ajutor presupune două condiții de împlinit din partea noastră:  supunere față de El prin recunoașterea poziției noastre de creatură păcătoasă și intrarea într-o relație activă cu El, în care omul, conștient că fără Dumnezeu nu e în stare de nimic bun, cere prin rugăciune simplă ajutorul lui Dumnezeu și se conformează cerințelor Lui.  Este numai de bun simț să acceptăm că Acela care a scris Biblia ne poate ajuta să și înțelegem ceea ce a scris.

Toată Scriptura este de folos – În Biblie nu există cuvinte de umplutură, sau fără importanță.  Când omul nu vede importanța anumitor cuvinte din Biblie, nu înseamnă altceva decât că omul nu este în stare să priceapă la momentul respectiv.

 de folos ca să înveţe – Se poate întâmpla ca anumite părți din profeția biblică să nu fie înțelese decât dacă se cunoaște destul de bine toată Biblia.

 să mustre, să îndrepte – Scriptura arată omului că este păcătos și îl îndeamnă să nu mai păcătuiască, ci să trăiască în ascultare de învățătura Bibliei.  Îndreptarea vieții păcătosului prin ascultarea de cuvântul lui Dumnezeu este posibilă.

să dea înţelepciune în neprihănire – Biblia dă înțelepciune doar pentru fapte bune.

 pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit și cu totul destoinic pentru orice lucrare bună – Biblia îl face pe cel credincios să fie perfect în tot ceea ce face. 

Daca ai gasit acest articol interesant, trimite-l si unui prieten
Friend Email
Enter your message


Despre autor:

scriitor

Un comentariu la “Reguli de bază pentru studierea profeției biblice”

  1. Interesant…păcat că e aşa de scurt

Comentaţi

~X( ~O) x( o:) ^:)^ [-X [-O< I-) >:p >:d< >-) =P~ =D> =; =(( ;;) :wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :hi5: :evil: :cry: :arrow: :^o :D/ :?: :-| :-x :-w :-ss :-s :-q :-o :-c :-P :-L :-D :-@ :-?? :-? :-> :-< :-$ :- :* :)>- :)) :) :(|) :( :!: 8-O 8-> 8) (:|

 

Pentru a semna petitia trebuie sa va logati

Daca sunteti utilizator inregistrat va puteti loga in zona Acces

Daca nu sunteti inregistrat va puteti crea un cont aici.