Luni, 3 August 2020

Opinia Opinia ta contează! Fă-o cunoscută!

stiri interne
stiri interne

Răzbunarea neamului roşu V

05.08.2013 ·Scris de: in Proza,eseu

     Baia şi masa copioasă urmată de un somn care venise aproape instantaneu după ce terminase de mâncat masa consistentă, îl făceau în acest moment să aibă o altă perspectivă asupra a ceea ce trăise. Dacă nu s-ar fi trezit cu câteva minute înainte totul i-ar fi părut un vis ciudat de care realitatea nu poate fi distinsă. Pe fotoliul din cameră văzu sacoul aruncat aşa cum îl lăsase când intrase în cameră. După ce îşi puse un pahar sănătos de martini răcit cu câteva cuburi de gheaţă luă scrisoarea pe care o avusese tot timpul asupra lui şi prin care fratele vitreg ar trebui să-l pună la curent cu ceea ce îl adusese aici. Urmele de nisip rămase pe fotoliu după ce ridică sacoul îi confirmă faptul că ceea ce trăise nu era nicidecum un vis, ci doar realitatea în care fusese aruncat de o rudă de care nu se simţise niciodată foarte apropiat. O parte din descifrarea aventurii în care se băgase s-ar putea elucida dacă nu ar mai amâna deschiderea epistolei pe care, cu toată curiozitatea, parcă se temea acum să o deschidă. Îşi luă inima în dinţi şi deschise scrisoarea.
„Dragă Frate,
Cred că-ţi vine să râzi când citeşti această formulă de adresare! Ca în toate cazurile în care acest tip de scrisori ajung să fie citite de destinatar, expeditorul, în acest caz nesuferitul de mine, nu este într-o situaţie prea plăcută, asta dacă nu şi-a încheiat deja socotelile cu lumea aceasta. Să sperăm că nu este şi cazul meu!

Modul cum îmi câştig existenţa îţi este cunoscut, aşa că nu are rost să-ţi explic cum am ajuns aici, unde pentru că citeşti aceste rânduri te afli şi tu. După ce am cunoscut pachetul pe care trebuia să-l livrez am avut un sentiment de pericol în permanenţă care m-a determinat să-ţi scriu aceste rânduri. Dacă o să ai curiozitatea să continui să afli ceea ce s-a întâmplat cu mine o să ai ocazia să-ţi întâlneşti fostul tău profesor de la facultatea pe care ai terminat-o cu brio şi care o să te pună la curent cu mai multe. Până ne vom revedea, dacă voi fi îndeajuns de norocos, îţi doresc Baftă!”

Scrisoarea lăsată de la fratele lui nu elucidase nimic, ba mai mult îl încurcase, dând naştere la noi întrebări. Nu-şi terminase treaba aici. Incitat de scrisoarea fără răspunsuri şi revigorat de masa copioasă şi somnul odihnitor hotărî că ar trebui să mai facă o vizită bătrânei cu nume de zeiţă aztecă şi comportament ciudat care îl trimisese într-o călătorie care în mod normal nu era posibilă. Luă dintr-unul din buzunarele sacoului cartea de vizită a taximetristului, sună la recepţia hotelului şi îi rugă pe aceştia să-l cheme pe curiosul, dar credinciosul taximetrist care îl însoţise pe el şi pe fratele lui la enigmatica bătrână care se pare că le schimbase viaţa, dacă nu mai mult în cazul fratelui lui. În aşteptarea taxiului îşi luă nişte pantaloni sport şi o cămaşă de bumbac în care să se simtă mai lejer decât în sacoul de vară pe care îl purtase ultima dată. Dacă şi pantofii ar fi fost mai mult decât sport putea să zică că este gata să pornească într-o aventură în urma căreia ar fi trebuit să descopere o comoară sau un adevăr demult ascuns semenilor şi la care numai iniţiaţii au avut acces până la apariţia lui. Singurul lucru care îl supăra era barba nerasă de câteva zile care îl mânca uşor, dar nu avea de gând să înlăture acest neajuns în acest moment. Îşi turnă o porţie sănătoasă de martini pe care o savură acompaniată de câteva ţigări până când fu anunţat că Manuel sosise şi îl aştepta jos în holul hotelului.

-Bună ziua, Manuel!
-Bună ziua, Domnule!
-Te rog să mă duci la ultima destinaţie.
-Dumneavoastră domnule doriţi să vă terminaţi viaţa într-un mod care să nu fie obişnuit!
-Rămâne de văzut. Până atunci te rog ia-o înainte spre taxiul tău şi să mergem până conducerea hotelului nu începe să mă taxeze că le stric reputaţia folosind taxiuri asemenea cu al tău. Te rog să mă scuzi dacă remarca mea te-a ofensat.
-Nu mă simt ofensat deloc domnule, dar ar fi bine să nu spuneţi acelaşi lucru şi când o să fim pe drum asta dacă vreţi ca Rosita să nu ne lase baltă fiind capricioasă ca orice femeie cu caracter şi care se respectă. Oricum pentru remarca făcută o să vă taxez în plus, asta pentru a o mai înfrumuseţa puţin pe Rosita.
-Ok! Acum du-ne pe toţi trei la Madre Mayahuel ca să vedem ce mai putem afla sau vedea.
Singura remarcă care fu auzită până la destinaţia cerută fu cea a taximetristului care îl puse la curent cu faptul că la adresa dorită chiar şi pe timpul zilei părea să fie întuneric.
Ajunşi la destinaţie au putut să observe că perdeaua de mărgele de la intrare despărţea tumultul străzii de ceva ce aducea a o gaură neagră la fel cum se vedea şi prin mica fereastră pătrată a încăperii.
– Nu mă aştepta, îi spuse simpaticului şofer de taxi! Îl văzu cu coada ochiului cum acesta îşi făcu câteva cruci, pentru protecţia personală şi poate şi pentru a lui.
Cu hotărâre se îndreptă spre intrarea întunecată, dar când dădu perdeaua la o parte lumina zilei îşi făcu apariţia în aceeaşi încăpere văruită în alb cu podea de pământ în mijlocul căreia trona masa de terasă la care era aşezată aceeaşi bătrână, al cărui gest era cu siguranţă o poruncă de a lua loc în faţa ei şi nu o invitaţie. Se conformă şi se aşeză pe celălalt scaun de lângă singura masă din încăpere. Nu reuşea să-şi dea seama cum de încăperea avea o iluminare ce părea naturală aici, dar neagră de afară.
-Iată-te din nou aici! Cred că nu ai aflat prea multe din scrisoarea fratelui tău şi te-ai întors aici sperând că o să afli mai multe?
-Ai dreptate cotoroanţo!
-Simt şi în atitudinea ta şi în tonalitate ostilitate. Cred că ar fi bine să-ţi schimbi această atitudine pentru că nu eu sunt cea care a venit să afle răspunsuri.
-Poate că am să o fac dacă nu o să mă pui să mă mai învârt în jurul cozii.
-Nu eşti în poziţia să faci nazuri.
-Ai dreptate, dar nu sunt nici învăţat să se râdă de mine.
-Nimeni nu râde de tine, poate tu însuţi atunci când gândeşti că eşti pe cale să afli ceva ce ar putea aduce iluminarea bietelor făcături care sunt semenii tăi.
Senzaţia că bătrâna îl poate citi chiar şi atunci când aceasta nu este cu el îi fu întărită de afirmaţia acesteia.
-Spune-mi cum a fost călătoria ta prin deşert?
-Obositoare şi îndepărtată.
-Ce ai văzut acolo? Îmi poţi spune?
-Un curcubeu, soare şi luna în acelaşi timp.
-Şi?
-Nicăieri pe Pământ nu ai putea găsi un asemenea loc.
-Înseamnă că deja ai un răspuns.
-Adică nu am fost pe Pământ? Dar bolta pe care am văzut-o părea a avea o structură des întâlnită pe Pământ. Sau dacă prima teorie este adevărată atunci ceea ce este pe Pământ este inspirat de acolo.
-Ai două răspunsuri, vezi!
-Dar tot nu am aflat ce s-a întâmplat cu fratele meu!
-La un moment dat dacă o să insişti, o să afli dar, ar trebui să te întrebi dacă doreşti cu adevărat?
-Vreau să aflu cu adevărat, şi mai vreau să aflu cine era tânăra care m-a ajutat.
-Poate că o să o reîntâlneşti acolo unde nici nu te aştepţi dacă o să porneşti pe drumul pe care se pare că te-ai decis să o apuci.
-Poţi să-mi spui ceva pentru drum?
-La capătul lui o să ai parte de adevărul pe care îl vrei! Acum pleacă!
Răspunse ca hipnotizat la comanda primită, ridicându-se ca un arc şi se îndreptă spre ieşire.
În faţa intrării chiar dacă îi spusese să nu-l aştepte Manuel îl aştepta cu geamul lăsat în Rosita lui pestriţă.
-Gata domnule aţi terminat aici?
-Pentru moment Manuel cred că aici nu mai am nimic de făcut. Te rog să mă duci la hotel.Mulţumesc!
-În holul hotelului domnul Ortega îl întâmpină faţa lui de obicei inexpresivă fiind în concordanţă cu afirmaţia imediat făcută.
-Bună ziua! Nu mă aşteptam să vă întoarceţi atât de repede.
-Nici eu. Vă rog să-mi faceţi o rezervare la primul zbor spre Londra. Vă mulţumesc.
-Cum doriţi.Aţi aflat ceea ce căutaţi?
-Nu, dar cred că sunt la începutul drumului spre a afla acest lucru. O să-mi strâng lucrurile şi în momentul în care o să mă anunţaţi că am rezervarea o să vă mulţumesc pentru ospitalitate.

Daca ai gasit acest articol interesant, trimite-l si unui prieten
Friend Email
Enter your message


Despre autor:

fără ocupaţie şi realizări materiale şi profesionale,un pesimist optimist,care o duce rău bine de tot sau bine rău de tot(încă nu m-am decis),dar mă doresc un fel de ‘gigi contra’ la tot şi la toate,dar nu-mi reuşeşte prea bine nici treaba asta

Site-ul meu: http://opinia1.ro

3 comentarii la “Răzbunarea neamului roşu V”

  1. amybelle amybelle says:

    care este ce mai buna razbunare pe un dusman? ieratrea !

  2. amybelle amybelle says:

    iertarea* scz

  3. roxana92 says:

    =D>

Comentaţi

~X( ~O) x( o:) ^:)^ [-X [-O< I-) >:p >:d< >-) =P~ =D> =; =(( ;;) :wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :hi5: :evil: :cry: :arrow: :^o :D/ :?: :-| :-x :-w :-ss :-s :-q :-o :-c :-P :-L :-D :-@ :-?? :-? :-> :-< :-$ :- :* :)>- :)) :) :(|) :( :!: 8-O 8-> 8) (:|

 

Pentru a semna petitia trebuie sa va logati

Daca sunteti utilizator inregistrat va puteti loga in zona Acces

Daca nu sunteti inregistrat va puteti crea un cont aici.