Miercuri, 3 Iunie 2020

Opinia Opinia ta contează! Fă-o cunoscută!

stiri interne
stiri interne

OOPART

26.10.2014 ·Scris de: in Enigmele lumii

Out-of-place-artifact(OOPArt) este un termen care a fost introdus de către naturalistul şi criptozoologistul american Ivan T. Sanderson, şi care defineşte un obiect asupra căruia există un interes de natură istorică, arheologică sau paleontologică şi care a fost găsit într-un context care pune în discuţie cunoştinţele noastre şi teoriile considerate viabile cu privire la civilizaţia noastră actuală. În lumea ştiinţifică „serioasă” termenul este folosit rar, fiind folosit de cei care susţin teorii „fanteziste” în care vizitarea Pământului de alte civilizaţii, ciclicitatea civilizaţiilor, se îmbină cu teoriile creaţioniste. Mai jos sunt câteva exemple de OOPArt care îşi aşteaptă o explicaţie.
– SFERELE METALICE DIN AFRICA DE SUD

sfera metalica africa de sud b

Cu câteva decenii în urmă minerii din Africa de Sud au descoperit, lângă un mic oraş,Ottosdal, din Transvaalul de Vest, câteva bile confecţionate dintr-un metal extrem de dur,chiar şi oţelul neputând să le zgârie. Datarea lor le plasează cu 2,8 miliarde de ani în urmă, teoria confecţionării lor spune că ar fi fost făurite la gravitaţie zero.
– MONEDA DIN LAWN RIDGE
În timpul săpăturilor pentru o fântână arteziană în 1870 de la o adâncime de 30 de metri trei muncitori au scos la suprafaţă o monedă sau medalion alcătuită dintr-un aliaj de cupru necunoscut. Adâncimea de unde a fost scoasă, straturile de pământ străpunse până la acea adâncime îi dau acestei monede o vârstă cuprinsă între 200 şi 400 de mii de ani.
– LITERA DIN BLOCUL DE MARMURĂ DIN PHILADELPHIA

litera b

În 1830 într-o carieră de marmură situată la 20 de km nord vest de Philadelphia, într-un bloc de marmură extras de la adâncimea de 20 de m muncitorii au obsevat semne a căror provenienţă nu putea fi decât artificială. Semnele seamănă cu litere greceşti, iar inversate cu cele din alfabetul latin. Datarea le situează cu opt milioane de ani în urmă. Inscripţionarea suprafeţei unui bloc de marmură este dificilă şi în zilele noastre, enigma fiind cu atât mai mare, semnele respective fiind descoperite în interiorul blocului de marmură.
– TUBURILE METALICE DIN SAINT-JEAN DE LIVET

tub
Într-o carieră de calcar în St-Jean de Livet, Franţa, în 1968, speologii Y Druet şi H Salfati au pretins descoperirea unor tuburi de metal de formă semiovale de lungimi variind de la 3 la 9 cm, dar forma fiind aceeaşi. Stratul unde au fost găsite le plasează oeiginea în era dinozaurilor, în urmă cu 65 de milioane de ani. Ceea ce face şi mai interesantă enigma acestor tuburi este faptul că cei care au fost interesaţi de subiect şi au contactat oficialităţile nu au primit nici un răspuns.
– PANA DE ALUMINIU DE LA AIUD

subiect atins aici

–    MONEDA DIN LAWN RIDGE

moneda b

În timpul săpăturilor pentru o fântână arteziană în 1870 de la o adâncime de 30 de metri trei muncitori au scos la suprafaţă o monedă sau medalion alcătuită dintr-un aliaj de cupru necunoscut. Adâncimea de unde a fost scoasă, straturile de pământ străpunse până la acea adâncime îi dau acestei monede o vârstă cuprinsă între 200 şi 400 de mii de ani.

Imaginea are dimensiunile 468x60

Daca ai gasit acest articol interesant, trimite-l si unui prieten
Friend Email
Enter your message


Despre autor:

fără ocupaţie şi realizări materiale şi profesionale,un pesimist optimist,care o duce rău bine de tot sau bine rău de tot(încă nu m-am decis),dar mă doresc un fel de ‘gigi contra’ la tot şi la toate,dar nu-mi reuşeşte prea bine nici treaba asta

Site-ul meu: http://opinia1.ro

3 comentarii la “OOPART”

  1. madalina says:

    :idea:

  2. clau79 clau79 says:

    :twisted:

Comentaţi

~X( ~O) x( o:) ^:)^ [-X [-O< I-) >:p >:d< >-) =P~ =D> =; =(( ;;) :wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :hi5: :evil: :cry: :arrow: :^o :D/ :?: :-| :-x :-w :-ss :-s :-q :-o :-c :-P :-L :-D :-@ :-?? :-? :-> :-< :-$ :- :* :)>- :)) :) :(|) :( :!: 8-O 8-> 8) (:|

 

Pentru a semna petitia trebuie sa va logati

Daca sunteti utilizator inregistrat va puteti loga in zona Acces

Daca nu sunteti inregistrat va puteti crea un cont aici.