Joi, 9 Iulie 2020

Opinia Opinia ta contează! Fă-o cunoscută!

stiri interne
stiri interne

Monstrul care mă bântuie I

28.04.2014 ·Scris de: in Proza,eseu

Profesoara de română a venit şi ne-a propus un proiect în preajma Crăciunului la care m-am alăturat cu entuziasm. Să scriem o poveste de Crăciun fiecare, iar apoi să le publicăm în revista noastră proprie. Acest lucru presupunea acordul părinţilor pentru că trebuind să ne plătim apariţia propriei reviste ne trebuia un ghiont de ajutor pe care l-am primit toţi cei care ne-am alăturat proiectului odată cu acceptul părinţilor. Mama nu a zis nimic mai mult decât să-mi ureze succes. Tata în schimb a adăugat la încurajările pe care aproape orice părinte se pare că le face copiilor săi şi câteva opinii neortodoxe cu privire la învăţământul românesc şi gratuitatea lui. Oricum ştiam că din partea lui trebuia să vină ceva şi de genul acesta. Aşa este el, un gigi contra la tot şi la toate. Nu că nu ar avea dreptate de cele mai multe ori, dar nu se poate să nu găsească ceva de zis în legătură cu orice. Noroc cu maică-mea că îi pune repede frână şi îl calmează. Aşa cum l-am caracterizat eu este un molâu, dar cred că îi place situaţia, şi nici nouă nu ne displace. Trecând peste toate cele mi-am stors creierii mei de preadolescentă necitită şi căreia nu-i place să citească şi am aşternut rândurile de mai jos care au apărut în revista visată.

„ Pentru toţi oamenii Crăciunul este cea mai frumoasă perioadă a anului dar pentru alţii este perioada cea mai neplăcută . Marta , o fetiţă dintr-un orfelinat privea totul ca fiind frumos deşi ea avea o viaţă grea. Abia aştepta Crăciunul deoarece deşi nu primea niciun cadou ea de fiecare Crăciun simţea o bucurie enormă în suflet. Oricât de mult ar fi fost de îndurerată Crăciunul lua toate greutăţile de pe sufletul ei.
În seara de Crăciun, Marta privea stelele ce păreau sa strălucească mai puternic ca niciodată,când pe cerul clar ca lacrima, Marta zăreşte o stea căzătoare. Era aşa de strălucitoare, părea mai strălucitoare decât orice stea de pe cer. Marta şi-a amintit de una dintre poveştile citite,în care dacă îţi puneai o dorinţă la o stea căzătoare se împlinea. Marta îşi pune o dorinţă în adâncul sufletului. Iar aceea este:
„Îmi doresc să plec din acest orfelinat. Dacă eu nu pot să plec atunci îmi doresc să plece restul copiilor din orfelinat şi să ducă o viaţă alături de o familie a lor.”
După ce şi-a pus această dorinţă i s-a înfăţişat o fiinţă cât un fulg de zăpada. Aceasta era o fiinţă mică şi delicată înconjurată de un curcubeu, ea îi grăieşte:
-Eu sunt zâna dorinţei de Crăciun şi am venit să-ţi îndeplinesc dorinţa deoarece am văzut ca ai un suflet pur.
-Dorinţa mea?
-Da dar pentru a-ţi îndeplini dorinţa trebuie sa-mi dai ceva la schimb.
-Ce? a întrebat Marta.
-Eu îţi voi îndeplini dorinţa în schimbul sufletelor din acest orfelinat. Daca nu eşti de acord iţi poţi da tu sufletul pur pentru ca aceşti copii sa se bucure de acest Crăciun şi nu numai. Ai o zi să-mi dai răspunsul gândeşte-te bine.
-Stai! Eu…..
Nici nu a apucat să-şi termine propoziţia că zâna a dispărut. Nu ştia ce să aleagă. Să îşi dea sufletul pentru ceilalţi sau să aibă o viaţă bună în schimbul a celorlalte suflete din acel orfelinat.
A doua noapte, zâna s-a întors şi a întrebat-o:
-Te-ai gândit?
-Da! a răspuns Marta încrezătoare.
-Ce alegi?
-Cred că viaţa mea a fost perfecta până acum cu toate că am avut lipsuri,a fost minunata şi vreau ca şi a celorlalţi copii să fie şi mai minunată ca a mea.
-Deci te sacrifici pentru ceilalţi copii?
-Da.
Şi zâna i-a îndeplinit dorinţa. Copiii din acel orfelinat au fost adoptaţi şi au avut cel mai frumos Crăciun, iar Marta i-a vegheat din ceruri cu zâmbetul pe faţă bucuroasă că de acum încolo foştii ei prieteni vor duce viaţa care i-a lipsit ei, o viaţă de familie. „

Aceste rânduri au fost începutul apariţiei monstrului care mă bântuie.

Daca ai gasit acest articol interesant, trimite-l si unui prieten
Friend Email
Enter your message


Despre autor:

la început de drum,cu întrebări şi temeri grămadă, elevă în clasa a IX-a

2 comentarii la “Monstrul care mă bântuie I”

  1. zâna de crăciun nu prea era zână dacă vroia suflete ptr a îndeplini dorinţe. :P

  2. skyhihttw says:

    nu se acceptă link-uri în comentarii sau articole

Comentaţi

~X( ~O) x( o:) ^:)^ [-X [-O< I-) >:p >:d< >-) =P~ =D> =; =(( ;;) :wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :hi5: :evil: :cry: :arrow: :^o :D/ :?: :-| :-x :-w :-ss :-s :-q :-o :-c :-P :-L :-D :-@ :-?? :-? :-> :-< :-$ :- :* :)>- :)) :) :(|) :( :!: 8-O 8-> 8) (:|

 

Pentru a semna petitia trebuie sa va logati

Daca sunteti utilizator inregistrat va puteti loga in zona Acces

Daca nu sunteti inregistrat va puteti crea un cont aici.