Joi, 16 Iulie 2020

Opinia Opinia ta contează! Fă-o cunoscută!

stiri interne
stiri interne

LEGENDA PĂUNULUI

15.03.2016 ·Scris de: in Legende

paun a    Lacomul Zeus de îndrăgostise de frumoasa fecioară Io, fiica fluviului Inahos și o privea dimineața cum se scălda, o data ce fata își terminase baia lacomul zeu se năpusti asupra ei, înspăimântată a fugit spre un șes însorit vrând să se întoarcă în fluviu lângă tatăl său care o putea apăra. Dar zeul se încruntă și deodată un nor negru ca noaptea se lăsă peste ape și frumoasa Io s-a ratacit. În timp ce Zeus a îmbrațișat fata cu de-a sila soța acestuia Hera îl căuta peste tot pe Pamant. Pământul era plin de soare doar peste fluviul lui Inahos era un întuneric de nepătruns, bănuitoare zeița s-a dus să îl caute. Ajunsă acolo a început să îl strige, văzând că nu îi răspunde Hera a poruncit norilor să dispară, atunci Zeus a preschimbat fata într-o junică. Mințindu-și soția că este o junică fermecată Hera a dorit să fie a ei, zeul neputând să îi refuze dorința i-a încredințat-o, aceasta i-a și pus un lanț de alamă la gât și i-a dat-o monstrului său credincios care era plin de ochi pe nume Argus. Acest monstru doar noaptea își închidea câte doi dintre ochi pe rând astfel putând să stea în permanență de veghe. Monstrul chinuia fata ducând-o să bea apă din cele mai noroioase bălți, să mănânce din cele mai uscate pasuni iar noaptea să doarmă în cele mai umede și inghețate locuri. Zeus văzând suferința fetei și auzind blestemele tatalui acesteia a decis să îi curme viața monstrului și să salveze fata, astfel îl cheamă pe Hermes sa ucidă monstrul.
Odată ajuns la monstru, Hermes s-a prefacut într-un păstor ce cânta la nai, melodia îl adormea pe monstru încet, încet închizându-i toți ochii, după ce a adormit a scos de sub veșmântul de păstor arma sa ascuțită și îi spintecă capul, astfel cade monstrul plin de credință al Herei, ochii lui se împrăștie peste tot. Hermes rupe lanțul fetei și o lasă liberă să plece spre casă, în acest timp Hera strângea ochii monstrului în poală, neștiind ce să facă cu ei a vrut să îi arunce pe o stîncă dar a zărit pe câmpie o pasăre, păunul. Coada acestuia era roată și i-a plăcut foarte mult zeiței, atunci ea a luat ochii mostrului și i-a prins pe coada păunului ca pe nişte nestemate, astfel păunul devine pasărea cea mai dragă a Herei.

Daca ai gasit acest articol interesant, trimite-l si unui prieten
Friend Email
Enter your message


Despre autor:

Sunt o fire sociabilă, îmi plac călătoriile, îmi doresc o familie mare și unită. Pentru relaxare îmi place să desenez să pictez in general sa creez lucruri frumoase.

Site-ul meu: http://bumbacirina90

4 comentarii la “LEGENDA PĂUNULUI”

  1. Anamaria says:

    Astfel de povesti prind tot timpu’ la public.

  2. roxana92 says:

    =D> :-x

  3. roxana92 says:

    >:d<

Comentaţi

~X( ~O) x( o:) ^:)^ [-X [-O< I-) >:p >:d< >-) =P~ =D> =; =(( ;;) :wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :hi5: :evil: :cry: :arrow: :^o :D/ :?: :-| :-x :-w :-ss :-s :-q :-o :-c :-P :-L :-D :-@ :-?? :-? :-> :-< :-$ :- :* :)>- :)) :) :(|) :( :!: 8-O 8-> 8) (:|

 

Pentru a semna petitia trebuie sa va logati

Daca sunteti utilizator inregistrat va puteti loga in zona Acces

Daca nu sunteti inregistrat va puteti crea un cont aici.