Marti, 17 Iulie 2018

Opinia Opinia ta contează! Fă-o cunoscută!

stiri interne
stiri interne

HDOIO

21.03.2013 ·Scris de: in Proza,eseu

            Eu şi cu mine suntem doi şi nu putem fi despărţiţi. Sunt primul dintre elemente şi ocup trei sferturi din Creaţie. Cu toate că sunt doi, sunt insipid, incolor, inodor, dar ard foarte bine. Aşa m-ai găsit şi m-ai lăsat să mă leg de tine. Cu tine ard mai bine sau ne linişteşti. Nu am înţeles niciodată de ce ai acceptat acest lucru. Eşti mai complexă decât noi, dar probabil nu eşti completă fără mine. Cine te poate înţelege pe tine? De câte ori am încercat să te înţeleg, atunci când  mi-ai dat voie să o fac, ne-am dat foc şi am ajuns apă. De atâta stat împreună te-ai contaminat cu atâta mine şi ţi-ai descoperit pe cealaltă tu, opusă celuilalt eu care este la fel ca mine. Astfel ai ajuns să fi unul dintre cei mai puternici oxidanţi. Dar nici asta nu o poţi face fără mine. Împreună am aflat că putem străbate universul împingând umanitatea printre stele. Atunci când mă laşi singur, şi mă supăr în încercarea de a te afla din nou, distrug totul în cale. Fără tine viaţa nu poate exista, dar apare numai când sunt şi eu prezent. Când suntem împreună şi ne află bucuriile soarelui ne înălţăm în încercarea de a descoperi noi orizonturi. Suntem într-o luptă fără sfârşit pentru a ne afla unul pe celălalt, iar de atâta luptă ne umflăm datorită frigului ce ne cuprinde, dar tot împreună. Te-am încărcat cu multele noastre păcate născocite de mintea mea şi acceptate cu uşurinţă, şi sperăm noi, şi cu plăcere. Pe drumul păcatului am făcut mulţi eu, şi multe tu, care fac ce au văzut la noi. Se luptă pentru a se înţelege între ei şi pe sine. Încărcaţi de praful timpului ne vom întoarce acasă din orizonturile la care gândul ne-a înălţat, simple picături de ploaie, alături de mulţi alţii ca noi. Dacă vom fi norocoşi şi păcatele seducţiei în ale cărei capcane te-am atras, tu nefugind niciodată, nu vor fi atât de grele pentru a fi trimişi în focul la care dăm naştere împreună şi îl alimentăm, vom putea călători printre stele pentru a da naştere la noi vieţi asemenea nouă. Dacă păcatele vor fi atât de grele încât să fim pedepsiţi, vom sta în focul nostru împreună până cuptorul va fi distrus, nici un păcat nefiind atât de mare pentru a nu fi iertat,  trimiţându-ne într-un nou început. Oricum ar fi, locul nostru în final va fi împreună printre stele. Tu împreună cu cei doi eu nu putem da naştere decât la viaţă dureros de frumoasă. Noi, cel care ard, tu cea care mă întreţii, despărţiţi suntem elemente chimice într-un tabel. Împreună suntem motorul vieţii. Un joc care nu moare niciodată. Dacă am să te pierd am să te caut până te voi găsi. Eu şi cu mine care suntem doi, primul element pe care întreaga Creaţie şi-a pus temelia, tu elementul care ai dat un sens Creaţiei dând naştere vieţii. În final o moleculă de apă.

Noi chiar plătim!

Daca ai gasit acest articol interesant, trimite-l si unui prieten
Friend Email
Enter your message


Despre autor:

fără ocupaţie şi realizări materiale şi profesionale,un pesimist optimist,care o duce rău bine de tot sau bine rău de tot(încă nu m-am decis),dar mă doresc un fel de ‘gigi contra’ la tot şi la toate,dar nu-mi reuşeşte prea bine nici treaba asta

Site-ul meu: http://opinia1.ro

7 comentarii la “HDOIO”

 1. Superb! limpede, curat ca picătura de apă ce ia cele mai ciudate forme metamorfozându-se în rouă, ploaie, aburi, ceaţă sau fulgi de zăpadă, pentru ca in final să se transforme în esenţa vieţii.
  Frumos, bine gandit şi inteligent redat. Lectura m-a încântat…
  Dragule, chiar meriţi un pahar cu apă rece de izvor într-o zi toridă de vară!

 2. mulţumesc mult! :)

 3. am o curiozitate….ce compus chimic reprezinta schema din imagine?….sa vedem cine stie

 4. OpenMedia OpenMedia says:

  este molecula de apă de pe wikipedia :)

 5. Superba declaratie de dragoste….sunt impresionata de sensibilitatea autorului si de abilitatea extraordinara de a se juca cu cuvintele.

 6. Sandu Croitoru says:

  Dragostea moleculara ….exceptionala aprofundarea ta
  FELICITARI !
  Profunda iubire a celor doua particule de apa care pot creea universalitatea …superb …metamorfozand gandirea in particule sau particulele in esenta gandirii …incercand sa descoperim ceea ce se vede ajungem sa ignoram din descoperiri ceea ce se simte …beatitudinea cosmica universala nu este doar o vibratie fara noima este insasi expresia binecuvantarii divine …noi insa ratacim printre ecuatii , formule , sisteme periodice… privindu-ma concluzionez caci stiinta nu m-a evolutionat nici trupeste nici sufleteste si nici religia …cata lumina incearca sa aduca prima atata intuneric poarta cu sine a doua …iar umanitatea devine pe zi ce trece tot mai inumana !!!

 7. Constanta Ferentz 13 says:

  Declarație de dragoste, ar fi titlul care ar defini atât de simplu și atât de cuprinzător, pentru toate gândurile și sentimentele adunate un acest articol.
  Ce-o fi cu sentimentul acesta? Când se naște? Ce miracol te umple de viață?! Cum te aduni, din fiecare călătorie pornită cu mintea prin spații, și te lipește de o ființă pe care nu ai văzut-o niciodată, dar care îți era destinată! Începi să crezi că Dumnezeu a scris, la începutul lumii, în cartea care cuprinde sentimente și destine, numele tău și al ființei care te lipește de soare, că arzi, și nu te mistui, că flacăra te pătrunde și gheața din carnea indiferenței, se topește, și doi nu mai există, fiindcă în matematica iubirii :1+1=1!—pentru toată veșnicia!

Comentaţi

~X( ~O) x( o:) ^:)^ [-X [-O< I-) >:p >:d< >-) =P~ =D> =; =(( ;;) :wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :hi5: :evil: :cry: :arrow: :^o :D/ :?: :-| :-x :-w :-ss :-s :-q :-o :-c :-P :-L :-D :-@ :-?? :-? :-> :-< :-$ :- :* :)>- :)) :) :(|) :( :!: 8-O 8-> 8) (:|

 

Pentru a semna petitia trebuie sa va logati

Daca sunteti utilizator inregistrat va puteti loga in zona Acces

Daca nu sunteti inregistrat va puteti crea un cont aici.