Duminica, 7 Iunie 2020

Opinia Opinia ta contează! Fă-o cunoscută!

stiri interne
stiri interne

Enigma veche de 9 secole,descifrata la templul de la Anghor

15.12.2013 ·Scris de: in Enigmele lumii

         Din secolul al XII-lea si pana astazi constructia templului de la Angkor Wat a fost invaluita in mister. Oamenii de stiinta au dezlegat enigma uriaselor blocuri de gresie, care au fost folosite la ridicarea templului: pietrele au fost aduse prin intermediul unei retele ingenioase, alcatuita din sute de canale.

Descoperirile fac astfel lumina in cazul construirii monumentului de la Angkor. Intre 5 si 10 milioane de blocuri de piatra, unele dintre ele cantarind si 1.500 de kilograme, au ajuns la templu din carierele sapate intr-un munte din apropiere, potrivit Live Science.

„Am gasit mai multe cariere de gresie, roca utilizata la templul Angkor, si ruta de transport a blocurilor de piatra”, a spus Estuo Uchida, de la Universitatea Waseda din Japonia, unul dintre autorii studiului.

In secolul al XII-lea, regele Suryavarman al II-lea al Imperiului Khmer a inceput ridicarea templului in orasul Angkor, pe o suprafata de 200 de hectare, intr-o regiune care astazi se gaseste Cambodgia.

Complexul a fost construit in cinstea zeului hindus Vishnu, dar in secolul al XIV-lea conducatorii din acea vreme l-au transformat intr-un templu budhist.

Arheologii stiau ca piatra fusese adusa de la carierele de la poalele unui munte aflat in apropiere, dar nu descoperisera modul in care aceasta ajunsese la templu. Anterior, se credea ca oamenii au transportat pietrele pe lacul Tonle Sap si apoi pe un rau pana la templu.

Daca ai gasit acest articol interesant, trimite-l si unui prieten
Friend Email
Enter your message

3 comentarii la “Enigma veche de 9 secole,descifrata la templul de la Anghor”

  1. Mandreanu Alin Eduard says:

    1

  2. madalina says:

    =D> Interesant!

  3. clau79 clau79 says:

    [-X

Comentaţi

~X( ~O) x( o:) ^:)^ [-X [-O< I-) >:p >:d< >-) =P~ =D> =; =(( ;;) :wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :hi5: :evil: :cry: :arrow: :^o :D/ :?: :-| :-x :-w :-ss :-s :-q :-o :-c :-P :-L :-D :-@ :-?? :-? :-> :-< :-$ :- :* :)>- :)) :) :(|) :( :!: 8-O 8-> 8) (:|

 

Pentru a semna petitia trebuie sa va logati

Daca sunteti utilizator inregistrat va puteti loga in zona Acces

Daca nu sunteti inregistrat va puteti crea un cont aici.