Joi, 28 Mai 2020

Opinia Opinia ta contează! Fă-o cunoscută!

stiri interne
stiri interne

DINTRE CELE MAI FRUMOASE GRĂDINI ALE LUMII… (IV)

29.04.2013 ·Scris de: in Diversitate

10. Grădinile Versailles

Paris, Franţa

În secolul XVII, Regele Ludovic al XIV-lea i-a cerut designerului Andre Le Notre să coordoneze proiectul de amenajare a grădinilor celebrului Castel Versailles. A fost nevoie de aproape 40 de ani şi de efortul a mii de oameni pentru ca grădinile să arate superba înfăţişare ce le-au făcut celebre pe tot globul. Totul se conturează în jurul elementului central şi anume Marele Canal care este în formă de cruce şi care ajunge în interiorul grădinii cu 1.5 kilometri. Grădina Versailles se află la periferia oraşului Versailles, oraş care se afla la 15 kilometri sud-vest de Paris. Atât Grădina Versailles cât şi Palatul Versailles, în 1979, au fost înscrise pe lista Centrelor din Patrimoniul Mondial UNESCO.

 

11. Grădina Botanică din Brooklyn

New York, SUA

Deşi aglomeraţia urbană a New York-ului ar putea părea ultimul loc unde să poţi admira splendoarea naturii, Grădina Botanică din Brooklyn, amenajată pe o suprafaţă de 21 de hectare, deţine unele dintre cele mai frumoase plante din lume. Vizitatorii se pot plimba pe aleile mărginite de cireşi, pot admira grădinile de trandafiri sau pe cele japoneze care deţin materiale scrise în braille pentru cei nevăzători.

 

12. Grădina Generalife

Granada, Spania

Grădina Palacio de Generalife (Grădina Arhitectului) amenajată în sec. al XIII-lea, se află la est de Alhambra şi a fost palatul de vară al regilor mauri din Dinastia Nasrid.

La început Generalife era legat de Alhambra printr-un dig ce trecea peste prăpastia care separă astăzi cele două palate.

Grădinile pe care le puteţi vedea astăzi au fost începute în 1931 şi terminate în 1951 de Francisco Prieto Moreno. Aleile sunt pavate potrivit stilului tradiţional grenadin, cu mozaic şi pietriş – pietricelele albe sunt din râul Darri, iar cele negre din râul Genil.

 

 

 

 

Daca ai gasit acest articol interesant, trimite-l si unui prieten
Friend Email
Enter your message

Comentaţi

~X( ~O) x( o:) ^:)^ [-X [-O< I-) >:p >:d< >-) =P~ =D> =; =(( ;;) :wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :hi5: :evil: :cry: :arrow: :^o :D/ :?: :-| :-x :-w :-ss :-s :-q :-o :-c :-P :-L :-D :-@ :-?? :-? :-> :-< :-$ :- :* :)>- :)) :) :(|) :( :!: 8-O 8-> 8) (:|

 

Pentru a semna petitia trebuie sa va logati

Daca sunteti utilizator inregistrat va puteti loga in zona Acces

Daca nu sunteti inregistrat va puteti crea un cont aici.