Duminica, 12 Iulie 2020

Opinia Opinia ta contează! Fă-o cunoscută!

stiri interne
stiri interne

Despre mine,intr-o dimineata …

20.10.2013 ·Scris de: in Gânduri

Dimineata a venit lasand noaptea lunga si framantata de ganduri si nelinisti sa plece ,in sfarsit. Intunericul era inca stapan deplin prin toate colturile dar, conform ceasului, era dimineata. Mai putin obosita, dar mai ingandurata decat seara ,mi-am facut cafeaua tare si amara ca in fiecare zi.Obicei nesanatos, de obicei mananc inainte, dar azi frigiderul m-a imbiat mai putin ca oricand.Apoi, urmatorul gest intrat in rutina: deschiderea calculatorului si tot ceeace urmeaza: maill-uri, Fb.,presa online.
Intre timp afara s-a luminat usor.Eram deja la a doua ceasca de cafea cand,mi-am dat seama ca , imbietoare sau nu ,ideea micului dejun este ,inainte de orice , sanatoasa, atat cat poate fi in cazul meu…
Peste 5 minute ,in fata computerului din nou, am retrait in fractiune de secunda unele din nelinistile noptii trecute, dormite chinuit, dar dormite, fie si doar din cauza epuizarii fizice a ultimelor doua zile de alergatura .
Ceva e prea mult sau prea putin in sufletul meu, oricum , nu e cum trebuie.Ca de obicei , ma consum inegal si ard prea tare pentru unele probleme, lasandu-le pe altele intr-un soi de asteptare …Ca de obicei, ma las cuprinsa de trairi atat de intense incat ma asez singura pe ruguri din care nu am cum sa ies teafara. Poate si de aceeea consumul de energie pentru refacere e atat de mare.Ca de obicei uit de mine, de propriile maini intinse catre duiosie, daruind doar. Sufletul se imbogateste si devine mai frumos , mai mare,mai bogat, luand culori din bucuria daruirii totale, dar va veni momentul cand, intr-un colt plin de umbre, isi va sterge greu tristetea in timp ce isi va reface zambetul …Am uitat ,la momentul potrivit sa fac diferenta dintre sufletul meu dinainte de boala si sufletul de acum.Refuzand sa „accesez” acest subiect , e de la sine inteles insa, ca nu a disparut .Am ascuns-o traind in ea.
Dintr-odata m-am simtit ca o frunza mica,inmugurita nepotrivit, in prag de toamna si batuta de bruma intr-o noapte rece si senina.Am alungat gandurile care imi raceau usor palmele si am adus alte culori prin suflet, cu toate puterile adunate intr-o speranta ciudata.
Recitesc cele scrise si imi dau seama ca nici macar nu am spus ce voiam,ca au fugit cuvintele care incotro si am adunat doar putine ,intr-o slaba incercare de a vorbi mai mult.
Soarele e deplin stapan pe cer de minute bune.O alta zi a inceput.Alta revarsare de emotii si ganduri care ard prin mine.Alta zi de toamna in care uitam, daruim, iubim, incercam, reusiem, traim.
Cafeau ma asteapta pe un colt de masa , in bucatarie. Imi las sufletul sa simta ce vrea, sa arda cat vrea si zambesc iar coltului e cer care se vede prin geam.

Daca ai gasit acest articol interesant, trimite-l si unui prieten
Friend Email
Enter your message


Despre autor:

Data nasterii-01.06.1962
Absolventa a facultatii de filologie
Act.anterioare.-educatie,presa,organizari evenimente

Un comentariu la “Despre mine,intr-o dimineata …”

  1. Multa sensibilitate si nefericire

Comentaţi

~X( ~O) x( o:) ^:)^ [-X [-O< I-) >:p >:d< >-) =P~ =D> =; =(( ;;) :wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :hi5: :evil: :cry: :arrow: :^o :D/ :?: :-| :-x :-w :-ss :-s :-q :-o :-c :-P :-L :-D :-@ :-?? :-? :-> :-< :-$ :- :* :)>- :)) :) :(|) :( :!: 8-O 8-> 8) (:|

 

Pentru a semna petitia trebuie sa va logati

Daca sunteti utilizator inregistrat va puteti loga in zona Acces

Daca nu sunteti inregistrat va puteti crea un cont aici.