Sambata, 4 Iulie 2020

Opinia Opinia ta contează! Fă-o cunoscută!

stiri interne
stiri interne

Demonii care ne bântuie

13.10.2013 ·Scris de: in Proza,eseu

         Probabil pentru că se plictisea şi pentru că văzuse cât de frumoasă şi nefolositoare ajunsese bunica lui, Prometeu a luat câteva kilograme din carnea acesteia şi le-a dat o formă asemănătoare cu el însuşi. Din dragoste, înţelepciunea izvorâtă din frica lui Zeus de a nu-şi pierde puterea aceasta i-a insuflat făcăturii puterea gândului. Strâmbul zeu cu mâini fermecate pentru a nu rămâne mai prejos a făcut perechea primului om care a călcat pe spatele mamei tuturor zeilor. Văzând oportunitatea de a transforma pericolul în putere Zeus le-a făcut şi el un cadou care i-a transformat pe cele două făcături în adepţi şi adoratori el asumându-şi rolul de judecător al unor unelte care joacă după reguli care nu au ca sursă decât setea de putere a judecătorului, care a luat diferite forme cu ajutorul cărora să extragă forţa cu care să înfrângă pe unchii lui şi să-i ţină ascunşi în pântecul care le-a dat naştere la toţi, dar care a suferit cel mai mult în urma luptei pentru putere a urmaşilor pe care îi născuse din dragoste de viaţă, dar cu iubirea şi înţelegerea pe care numai o mamă le poate avea îi iartă şi îi aşteaptă să se întoarcă la sânul ei primitor, zei sau făcături, suportându-le toate capriciile pe care aceştia le au. Din când în când soţul pierdut îi mai alină rănile cu lacrimile tatălui şi bunicului neputincios, şi invidios, în a-şi mai ajuta stirpea. Încarcerat alături de ceilalţi fraţi ai lui, Cronos are răbdarea timpului şi ascultă veştile care mai răzbat de la suprafaţă. Pentru a recăpăta puterea pierdută trimite celor care l-au trădat vise şi dorinţe pentru a căror realizare atât zei cât şi oameni încalcă regulile impuse de învingătorul în ultimul război al zeilor şi care îi pedepseşte pe aceştia pentru că încalcă regulile, ştiind că fiecare vis împlinit care nu este în concordanţă cu voinţa proprie duce la momentul pe care doar Cronos îl poate înlătura din timp, şi anume uitarea, dar poţi să-i ceri tatălui pe care l-ai chinuit şi închis departe de inima ta să te ierte? Poţi să o faci dacă sufletul şi inima îţi sunt curate şi nu ai fost înşelat din nou de vreun demon care are alte planuri pentru el însuşi. Pentru a vedea calea totul ţine de cât de puternică este iubirea pe care cele două făcături, una făcută din plictiseală, cealaltă din ambiţie, pot să folosească inteligenţa insuflată de iubire pentru a trece peste capcanele unui război în care nu sunt decât nişte simpli pioni. Dar o să vină iertarea? Doar timpul poate da răspuns la demonii care ne chinuie.

Daca ai gasit acest articol interesant, trimite-l si unui prieten
Friend Email
Enter your message


Despre autor:

fără ocupaţie şi realizări materiale şi profesionale,un pesimist optimist,care o duce rău bine de tot sau bine rău de tot(încă nu m-am decis),dar mă doresc un fel de ‘gigi contra’ la tot şi la toate,dar nu-mi reuşeşte prea bine nici treaba asta

Site-ul meu: http://opinia1.ro

10 comentarii la “Demonii care ne bântuie”

 1. Interesant mod de bacateliza ceva ce macină şi este defapt prin esenţa lui singurul şi cel mai groaznic duşman al omului.

  Domnul Ionescu…şi-a pus un pampon roşu, cu margini protocalii, cu un oliv fad pe un fond de ocru. Şi ca un şoricel comunicar de vază, şi un bun adept al cultului cobrei şi-a tras o glugă neagră, şi-a pus ochelari răi…şi sâsâie fioros.

  Şoricelul Ionescu…este un preot de vază a cobrei.

 2. nu prea văd ce am bagatelizat aici, ba chiar sunt întrebări care sunt puse de la în ceputul omenirii

 3. Mirurile sunt una…realitatea este alta domnule Ionescu.

  Vă provoc, aș vrut s-o provic pe Cami, dacă nu sunteți prea gelos, eh, îmi place să mă joc cu șoriceii. Ce este răul ?

 4. absenţa binelui, dar aşa cum v-am mai spus nu poţi ştii ce este binele dacă nu vezi faţa răului, iar în cazul meu aveţi de a face cu ditamai şobolanul, atenţie la rabie şi ciumă :P

 5. Şorocel Ionescu, eh sau şobolan Ionescu, nu asta era problema ci gluga şi cultul cobrei…eh !!!

  Eu am pus o întrbare…vă esxgivaţi domnule soricel Ionescu, eu nu v-am întrbat ce este binele. Rugaţi-o pe soţia dv. să vă ajute.

 6. nu mă eschivez de la nimic, răspunsul l-am dat,iar simbolistica dvs îmi este străină. presupun că şarpele reprezintă răul.

  http://www.opinia1.ro/sarpele/

 7. Eh, nu…era doar o metaforă, cultul şoricelor la marea lor binefăcătoare cobra. Chemaţi-o pe soţia dv, cred că ar înţelege mai bine.

 8. Georgianaoltu says:

  :-?

 9. mikaela says:

  :roll:

 10. roxana92 says:

  :roll:

Comentaţi

~X( ~O) x( o:) ^:)^ [-X [-O< I-) >:p >:d< >-) =P~ =D> =; =(( ;;) :wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :hi5: :evil: :cry: :arrow: :^o :D/ :?: :-| :-x :-w :-ss :-s :-q :-o :-c :-P :-L :-D :-@ :-?? :-? :-> :-< :-$ :- :* :)>- :)) :) :(|) :( :!: 8-O 8-> 8) (:|

 

Pentru a semna petitia trebuie sa va logati

Daca sunteti utilizator inregistrat va puteti loga in zona Acces

Daca nu sunteti inregistrat va puteti crea un cont aici.