Duminica, 7 Iunie 2020

Opinia Opinia ta contează! Fă-o cunoscută!

stiri interne
stiri interne

Ciclismul, o pasiune uimitoare

17.11.2014 ·Scris de: in Turism-sfaturi practice

bicicleta    BACĂU-CASA MEMORIALĂ GEORGE ENESCU , TESCANI-BACĂU Punct de plecare : Bacău Punct de trecere : Floreşti
Distanţa : 71 km
Diferenta de nivel : 580hm
Timp pedalat : circa 4 ore În fiecare an despre George Enescu se scrie mult , se vorbeşte mult , se asculta mult muzica lui , asa incat eu , ce nu cunosc prea bine acest gen , si nici prea multe despre el , nu prea am ce scrie . Anul trecut am aflat intamplator de o comemorare , si tot intamplator am aflat de Tescani , satul în care se afla casa memorială George Enescu . Am fost mirat sa aflu ca e doar la 35 km de Bacău , si cum nu foloseam bicicleta mă gandeam ca voi ajunge cu maşina măcar . Binenteles ca am ajuns acolo de 2 ori , dar nici măcar o data cu masina .E un traseu uşor , simplu , în totalitate pe şosea unde singurul punct mai greu e urcuşul pe dealul de la Grigoreni Din Bacău drumul trece prin Trebes , Valea Budului , Luncani Grigoreni , care kilometru după kilometru raman în urma . Drumul nu e foarte larg si nci cu mai multe benzi pe sens , asa ca e recomandat atenţie sporită si echipament care sa va facă cat mai vizibil .
La Floresti apare indicatorul spre Tescani si casa memorială George Enescu , care după 2 kilometri ne duce la destinaţie . În interiorul conacului , care a fost construit pe locul unui fost parc dendrologic , simţi ca eşti intr-o alta lume . Nu am simţit asta si acum , pentru ca nu a fost deschis , dar în toamna am mai fost pe aici si am vizitat si casa dar si parcul si parcă nu îţi mai vine sa pleci .
Drumul înapoi spre Bacău e o plăcere mai ales ca e aproape integral în usoara coborare .
Eu am citit cate ceva despre si am rămas impresionat de relaţia cu Maria Tescanu Rosetti . Conform Wikipedia : ” Aceasta fusese una din doamnele de onoare ale Reginei Maria și , după o căsătorie cu prințul Cantacuzino și o pasiune pentru filozoful Nae Ionescu , și-a turnat acid pe față . La auzul veștii , Enescu s-a întors de la Paris imediat la București și a vegheat la căpătâiul doamnei de care era îndrăgostit . În urma acestui episod , Maruca Rosetti-Cantacuzino va rămâne desfigurată toată viața și va apărea in fotografii cu un voal negru pe față. Pe 4 decembrie 1937 Enescu se va căsători cu ea . Opera Oedip a fost terminată la conacul Marucăi din Tescani , într-un pavilion de vară ridicat pe o colină artificială din pământ , chiar în mijlocul pădurii . Premiera operei Oedip a avut loc la Paris pe 13 martie 1936 și s-a bucurat de un succes imediat . Primul bariton care l-a interpretat pe Oedip pe scena operei din Paris a fost Andre Piernet . Opera se inspiră din cele doua piese păstrate din ciclul de tragedii tebane ale lui Sofocle , Oedip la Colonos și Oedip rege . Libretistul operei a fost Edmond Fleg . Cariera internațională a operei a fost însă întreruptă de declanșarea celui de-al Doilea Război Mondial , când , în 1940 , Paris-ul a fost ocupat de armata germană .”

Daca ai gasit acest articol interesant, trimite-l si unui prieten
Friend Email
Enter your message

4 comentarii la “Ciclismul, o pasiune uimitoare”

  1. Salut, eu sunt de la un service auto din Bucuresti. Am citit articolul si trebuie sa spun ca e foarte bine scris.

  2. Cabinet4 says:

    Am vizitat mai multe pagini de pe site si observ ca e unul bine facut.

  3. Servicii de curatenie Bucuresti says:

    Informatii utile. Multumim pt comunicarea acestora.

  4. Formatie nunti says:

    Am mai citit detaliile astea si pe alte site-uri, dar prefer modul tau de prezentare

Comentaţi

~X( ~O) x( o:) ^:)^ [-X [-O< I-) >:p >:d< >-) =P~ =D> =; =(( ;;) :wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :hi5: :evil: :cry: :arrow: :^o :D/ :?: :-| :-x :-w :-ss :-s :-q :-o :-c :-P :-L :-D :-@ :-?? :-? :-> :-< :-$ :- :* :)>- :)) :) :(|) :( :!: 8-O 8-> 8) (:|

 

Pentru a semna petitia trebuie sa va logati

Daca sunteti utilizator inregistrat va puteti loga in zona Acces

Daca nu sunteti inregistrat va puteti crea un cont aici.