Sambata, 6 Iunie 2020

Opinia Opinia ta contează! Fă-o cunoscută!

stiri interne
stiri interne

Căţelul neascultător

29.09.2013 ·Scris de: in Compuneri clasele I-IV

Căţelul neascultător E o zi frumosă de toamnă. Razele soarelui încălzesc pământul reavăn după atâta ploaie, crizantemele îşi dschid petalele şi în întreaga natură se simte mirosul de gutui şi de prune coapte. Lulu, căţeluşul alb şi cârlionţat, stă întins la picioarele mele, mulţumit că a mâncat o felie de cozonac. Latră cu tărie, mai dă din lăbuţele scurte, semn că a visat ceva urât, apoi îşi închide iarăşi pleoapele, continuându-şi nestingherit somnul. La poartă mă strigă o prietenă care a venit în vizită cu Lola, o căţeluşă inteligentă, ce-şi arăta cu aroganţă frumuseţea. Tunsă elegant, bretonul era legat c-o fundă mare, roşie, privea de sub ochelarii de soare pe Lulu, care se făcea că nu o observă. A înaintat câţiva paşi, a privit stăpâna cu atenţie şi, parcă înţelegând raspunsul, s-a apropiat de Lulu. A salutat respectuos, aşezându-se pe marginea covoraşului. Lulu, somnoros, nu înţelegea ceastă vizită neanunţată, se arată supărat că cineva a îndrîznit să-i strice somnul. A început să latre din ce în ce mai tare, să alerge prin curte şi chiar s-o lovească pe Lola cu a lui codiţă. Atât i-a trebuit căţeluşei. Jignită de comportamentul cavalerului, s-a ridicat în două lăbuţe şi a început să-l certe. Îşi unduia vocea ca o adevărată domnişoară şi un scheunat înăbuşit s-a auzit până la noi. Lulu, impresionat de tristeţea Lolei, s-a aşezat la picioarele mele, cerându-mi iertare. L-am certat, nu aşa se comportă cu o fetiţă care a venit, cu drag, să-l viziteze. Nu aşa l-am educat eu în toţi aceşti ani. L-am îndemnat să-şi ceară scuze de la musafir, să promită cu nu va mai repeta acest comportament. Abia târându-şi lăbuţele, o priveşte in ochi pe Lola, spunându-i un „Ham-ham”, semnul iertării. Mângâindu-l cu lăbuţa pe creştetul capului, Lola a uitat comportarea necivilizată a lui Lulu, promiţâmdu-i ca va veni mâine să se joace cu el. Cartea „Compuneri scolare”, care contin cate o suta de pagini, este realizata dupa programa scolara.Fiecare volum este dedicat la cate o clasa (a II, aIII-a si a IV-a), este in curs de aparitie. Cine doreste sa-si dezvolte cunostintele literare, sa ia nota 10, il astept cu drag.Folositi formularul de contact al sitului!

Daca ai gasit acest articol interesant, trimite-l si unui prieten
Friend Email
Enter your message


Despre autor:

Am absolvit Facultatea Medicina Veterinară din Iaşi, şi de Jurnalism la Bucureşti. Am fost redactor-şef la ziarul „Deşteaptă-te, române!” şi la ziarul „Viaţa studentească”.
Debutul literar – publicarea de poezii in revistele Cronica. Convorbiri literare, Urzica, Contemporanul.
Debutul editorial a fost in anul 1990 cu publicarea romanului „La porţile amintirii”, „Dragoste de ţigancă”, „Si amintirile dor….”, volumul de poezii „Oglinzile timpului”, studiile etnografice „Descântece pentru ursită”, „Magia descântecilor.”
Am participat la alcătuirea antologiilor de poezie „7 poeţi ai Iaşului”, „Muguri iertaţi”, „Cărticica mea de Crăciun”, „Cărticicea mea de iarnă”, „Arta sfâşiată”, „Cuvântul ca o pradă”, „Amintiri temporale din faptul serii”., „Surâsul primăverii”, „Fântâni de gând prin uni..vers”, „Leagănul lirei”, „124 Poeţi contemporani”, „La confluenţe de gâmduri”, „Confluenţe poetice”, „Dincolo de cuvânt” şi la antologia in proză „Dispare dragostea?”.
Am contribuit la apariţia antologiei pentru copii „Universul Poveştilor”, luând Premiul de Excelenţă la Concursul naţional de poveşti „Universul poveştilor”, 2011

Site-ul meu: http://steledepraf.wordpress.com/

2 comentarii la “Căţelul neascultător”

  1. Cosmin Ionut says:

    ce frumoasă compunere felicitari!

  2. Anamaria says:

    Dragu t

Comentaţi

~X( ~O) x( o:) ^:)^ [-X [-O< I-) >:p >:d< >-) =P~ =D> =; =(( ;;) :wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :hi5: :evil: :cry: :arrow: :^o :D/ :?: :-| :-x :-w :-ss :-s :-q :-o :-c :-P :-L :-D :-@ :-?? :-? :-> :-< :-$ :- :* :)>- :)) :) :(|) :( :!: 8-O 8-> 8) (:|

 

Pentru a semna petitia trebuie sa va logati

Daca sunteti utilizator inregistrat va puteti loga in zona Acces

Daca nu sunteti inregistrat va puteti crea un cont aici.