Duminica, 5 Iulie 2020

Opinia Opinia ta contează! Fă-o cunoscută!

stiri interne
stiri interne

Calugarul meu iubit!

20.10.2013 ·Scris de: in Proza,eseu

Ne-am cunoscut în urma cu doi ani, într-o seara de octombrie, când cerul capatase toate culorile curcubeului.
Imbrăcat în sutană, cu şuviţele de păr în bătaia vântului, ochii albaştri deveniseră un semn de intrebare in viaţa de pustnic. Citea revista “Contemporanul”, privind, din când in când, spre depărtari, ca şi cum de acolo aştepta alinarea.
De la geamul hotelului mănăstirii Putna priveam cu emoţie acest “dat” al lui Dumnezeu şi un fior, necunoscut până atunci,îmi invaluiseră trupul. M-am îndreptat grabită spre omul visurilor mele, spre cel care va devei lacrima fericirii, lacrima suferinţei. I-am cerut să-mi imprumute revista. Mi-a intins-o politicos şi o clipă, doar o clipă, am avut impresia că cer şi pământ au dăltuit in stanca vieţii iubirea. Incercam să citesc, dar literele alergau şi, obosită, i-am inapoiat revista.
L-am rugat pe fratele meu să ne fotografieze. A refuzat categoric: “Nu este voie!” S-a asezat la o margine de bancă, eu la cealaltă si fratele a reuşit să imortalizeze intâlnirea divină.
Nu puteam dormi. M-am trezit in zori de zi pentru a participa la slujba religioasă. Nu aveam ochi decât pentru el şi el pentru mine. La sfârşitul slujbei i-am strecurat un bileţel cu numărul meu de telefon. Nu l-a primit. M-a privit cu indiferenţă ca pe o straină.
Am inceput faculttea, dar dorul de călugarul meu imi seca inima, luându-mi şi ultima picătură de vlagă.
L-am căutat peste o lună, ploaia nu se nai opera şi frigul iţi pătrundea in oase. M-am cazat la hotel şi imediat am coborât in curtea mănăstirii. Calugarii mă priveau curioşi, nu inţelegea prezenţa unei fete pe o asemenea vreme. M-am aşezat departe de stană, cu teamă de a nu fi observată de călugari. Ochii Maicii Domnului imi dădeau puterea divină. Am făcut căţiva paşi şi am simţit o privire blândă, ce-mi răscolea inima. După terminarea slujbei, m-a luat de mână, triumfător, şi mi-a spus: “Vino!”
Nu s-a ferit de privirile mustrătoare ale călugărilor şi nici de privirea stareţului care incerca zadarnic să-l oprească de pe drumul pierzaniei. Nu a dat explicaţii, mă strângea de braţ şi, în acele clipe, doream din toata inima să-i sărut degetele dătătoare de fericire.
Am petrecut o noapte de dragoste de neuitat la hotelul mănăstirii. Calugarul meu, Codrin, avea doctoratul in filosofie, a ales pustietatea datorită unei iubiri răvăşite de soartă.
Imi mângâia trupul feciorelnic, mi-a despletit codiţele şi părul se revărsa inele pe umeri ca niste vise rebele. Repeata mereu: “Eşti totul pentru mmine: credinţă, speranţă, iubire”, vorbele lui se aşterneau cu rost in cartea vieţii.
Au apărut zorii şi bătaia clopotului i-a adus aminte de inceperea rugăciunii. “Să mai vii, draga mea!”, atât mi-a spus, a plecat la fel de repede cum veniseră.
După cateva luni l-am căutat in cuibuşorul nostru de nebunii, dar vai. iubitul nu mă aştepta cu braţele pline cu flori.
L-am căutat in chilia pustie, in mănăstire, prin curtea pustie. Plângeam pe banca unde ne-am cunoscut. Ce-ar fi trebuit să fac oare? Recepţionerul imi spune cu milă: “Nu plânge, copilaă! El aparţine lui Dumnezeu, trăieşte in post negru”.
Am plecat cu inima indurerată, dar in această toamnă sper să intâlnesc iubirea sfântă.

Daca ai gasit acest articol interesant, trimite-l si unui prieten
Friend Email
Enter your message


Despre autor:

Am absolvit Facultatea Medicina Veterinară din Iaşi, şi de Jurnalism la Bucureşti. Am fost redactor-şef la ziarul „Deşteaptă-te, române!” şi la ziarul „Viaţa studentească”.
Debutul literar – publicarea de poezii in revistele Cronica. Convorbiri literare, Urzica, Contemporanul.
Debutul editorial a fost in anul 1990 cu publicarea romanului „La porţile amintirii”, „Dragoste de ţigancă”, „Si amintirile dor….”, volumul de poezii „Oglinzile timpului”, studiile etnografice „Descântece pentru ursită”, „Magia descântecilor.”
Am participat la alcătuirea antologiilor de poezie „7 poeţi ai Iaşului”, „Muguri iertaţi”, „Cărticica mea de Crăciun”, „Cărticicea mea de iarnă”, „Arta sfâşiată”, „Cuvântul ca o pradă”, „Amintiri temporale din faptul serii”., „Surâsul primăverii”, „Fântâni de gând prin uni..vers”, „Leagănul lirei”, „124 Poeţi contemporani”, „La confluenţe de gâmduri”, „Confluenţe poetice”, „Dincolo de cuvânt” şi la antologia in proză „Dispare dragostea?”.
Am contribuit la apariţia antologiei pentru copii „Universul Poveştilor”, luând Premiul de Excelenţă la Concursul naţional de poveşti „Universul poveştilor”, 2011

Site-ul meu: http://steledepraf.wordpress.com/

3 comentarii la “Calugarul meu iubit!”

  1. speranta….a trecut inca un an si presupun ca nu ai gasit-o :D

  2. OpenMedia OpenMedia says:

    >:d<

  3. roxana92 says:

    >:d<

Comentaţi

~X( ~O) x( o:) ^:)^ [-X [-O< I-) >:p >:d< >-) =P~ =D> =; =(( ;;) :wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :hi5: :evil: :cry: :arrow: :^o :D/ :?: :-| :-x :-w :-ss :-s :-q :-o :-c :-P :-L :-D :-@ :-?? :-? :-> :-< :-$ :- :* :)>- :)) :) :(|) :( :!: 8-O 8-> 8) (:|

 

Pentru a semna petitia trebuie sa va logati

Daca sunteti utilizator inregistrat va puteti loga in zona Acces

Daca nu sunteti inregistrat va puteti crea un cont aici.