Joi, 16 Iulie 2020

Opinia Opinia ta contează! Fă-o cunoscută!

stiri interne
stiri interne

Aproapele meu !

31.01.2019 ·Scris de: in Gânduri

Astăzi mă întorceam de la serviciu cu un mijloc de transport. Eram într-o stare de picoteală când la un moment dat s-a urcat un individ, un sărman care d-abia a putut să se urce. După ce s-a urcat s-a dus în fundul mașinii și s-a așezat liniștit pe un scaun. Problema era că acest sărman mirosea groaznic, ceva de nedescris, o urină stătută, în fine înfiorăror, În jurul meu s-au riidicat persoane care vroiau să-l dea jos, cu vorbe grele. Ba o doamnă a sunat la poliție și de acolo i s-a spus că șoferul trebuie anunțat pentru că el are obligația să-l dea jos. Așa s-a întâmplat, șoferul a oprit și l-a dat jos pe sărman.

Problema este că eu nu am făcut nimic, recunosc că și pe mine mă deranjase mirosul, dar cel mai dureros a fost faptul că am fost căldicel și nu am schițat nimic, nu am făcut nimic pentru sărmanul acela. Nu. nu știu dacă aș fi fost în stare să-l duc acasă, să-l spăl să-i dau haine și mâncare, dar barem să-l fi dus la un adăpost ca aceia să aibă grijă de el. Faptul că m-am comportat așa m-a durut atunci și mă doare și acum.

Mă gândeam că dacă era, de exemplu, fratele meu, eh cineva foarte apropiat mie, nu știu dacă m-aș fi copmportat așa stângaci. Pe fiecare dintre noi poate să-l ducă viața în situații critice. așa ca pe acest sărman. Și am să vă dau un exemplu : Viorel, era un tovarăș de joacă din cartier. Mi-l aduc aminte student și cât de mândru era că intrase la TCM. A terminat și se angajase și o perioadă îi mersese foarte bine. Numai că se apucase de băut, a fost dat afară de la serviciu, iar părinții nu au vrut să-l mai primească acasă, așa că Viorel dormea prin canale, și trăia din cerșit. Când l-am văzut mi s-a făcut rău, mai ales că mă recunoscuse și el, și mi s-a părut stânjenit, și fiind la Biserică unde făceam un parastas tatălui meu, i-am dat un pachet și niște bani, atât am putut face pentru el. Am aflat ulterior că a murit în mizerie.

Așa că și acum mă simt groaznic. mă simt așa pentru faptul că nu am făcut nimic, poate chiar m-am bucurat că a fost dat jos și așa am scăpat de acel miros înfiorător.

Daca ai gasit acest articol interesant, trimite-l si unui prieten
Friend Email
Enter your message


Despre autor:

Eu, eh încă mă lupt cu eu, ne tăvălim amândoi la malul Mării din Sine.

Un comentariu la “Aproapele meu !”

  1. Constanta Ferentz says:

    Trist … Știu senzația : ai vrea să faci ceva, dar simți că ceilalți sunt cu ochii pe tine și renunți.. Cred că suntem, măcar uneori indiferenți, dacă nu lași pe de-a dreptul.. Nu știu ce am putea face.. Nu știu.. Cred că soarta pune pe cineva în situații neplăcute.. Dar dacă în America alcoolismul e considerat boală, în România e considerat viciu…

Comentaţi

~X( ~O) x( o:) ^:)^ [-X [-O< I-) >:p >:d< >-) =P~ =D> =; =(( ;;) :wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :hi5: :evil: :cry: :arrow: :^o :D/ :?: :-| :-x :-w :-ss :-s :-q :-o :-c :-P :-L :-D :-@ :-?? :-? :-> :-< :-$ :- :* :)>- :)) :) :(|) :( :!: 8-O 8-> 8) (:|

 

Pentru a semna petitia trebuie sa va logati

Daca sunteti utilizator inregistrat va puteti loga in zona Acces

Daca nu sunteti inregistrat va puteti crea un cont aici.