Luni, 27 Ianuarie 2020

Opinia Opinia ta contează! Fă-o cunoscută!

stiri interne
stiri interne

Apa Sfinţită

03.03.2015 ·Scris de: in În Religie

apa sfintita       Oamenii pot să se vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaşte sau sanctuarele. Oamenii de ştiinţă din Petersburg au dovedit-o şi au descoperit şi mecanismul „material” al acestui fenomen divin. „O rugăciune este un remediu puternic”, spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg .
„Rugăciunea nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, ea repară şi structura grav afectată a conştiinţei.”
Profesorul Slezin a făcut ceva de necrezut – a măsurat puterea rugăciunii. El a înregistrat electroencefalogramele unor călugări în timp ce se rugau şi a captat un fenomen neobişnuit – „stingerea” completă a cortexului cerebral.
Această stare poate fi observată numai la bebeluşii de trei luni, atunci când se află lângă mamele lor, în siguranţă absolută. Pe măsură ce persoana creşte, această senzaţie de siguranţă dispare, activitatea creierului creşte şi acest ritm al biocurenţilor cerebrali devine rar, numai în timpul somnului profund sau al rugăciunii, aşa după cum a dovedit omul de ştiinţă. Valeri Slezin a numit aceasta stare necunoscută „trezie uşoară, în rugăciune” şi a dovedit ca are o importanţă vitală pentru orice persoană.
Este un fapt cunoscut că bolile sunt cauzate mai ales de situaţii negative şi afronturi care ne rămân înfipte în minte. În timpul rugăciunii, însă, grijile se mută pe un plan secundar sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibilă atât vindecarea psihică şi morală cât şi cea fizică.
Slujbele bisericeşti ajută şi ele la ameliorarea sănătăţii. Inginera şi electrofiziciana Angelina Malakovskaia, de la Laboratorul de Tehnologie Medicală şi Biologică a condus peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile sănătăţii unor enoriaşi înainte şi după slujbă. A rezultat că slujba în biserică normalizeaza tensiunea şi valorile analizei sângelui.
Se pare că rugăciunile pot să neutralizeze chiar şi radiaţiile. Se ştie că după explozia de la Cernobîl , instrumentele de măsură pentru radiaţii au arătat valori care depăşeau capacitatea de măsurare a instrumentului. În apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, însă, aflată la patru kilometri de reactoare, valoarea radiaţiilor era normală.
Oamenii de ştiinţă din Petersburg au confirmat, cu ajutorul experimentelor efectuate, că apa sfinţită, semnul Crucii şi bătutul clopotelor pot să aibă, de asemenea, proprietăţi vindecătoare.De aceea, în Rusia , clopotele bat întotdeauna în cursul epidemiilor.Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoară viruşii de gripă, hepatită şi tifos.Proteinele viruşilor se încovoaie şi nu mai poartă infecţia, a spus A.Malakovskaia. Semnul crucii are un efect şi mai semnificativ : omoară microbii patogeni (bacilul de colon şi stafilococi) nu numai în apa de la robinet, ci şi în râuri şi lacuri. Este chiar mai eficient decât aparatele moderne de dezinfecţie cu radiaţie magnetică.
Laboratorul ştiinţific al Institutului de Medicină Industrială şi Navală a analizat apa înainte şi după sfinţire.A rezultat că dacă se citeşte rugăciunea Tatăl Nostru şi se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentraţia bacteriilor dăunătoare va fi de o sută de ori mai mică. Radiaţia electromagnetică dă rezultate mult inferioare. Astfel, recomandările Ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau băutură nu au numai o valoare spirituală, ci şi una preventivă.
Apa sfinţită nu este numai purificată, ci ea îşi schimbă şi structura, devine inofensivă şi poate să vindece. Aceasta se poate dovedi cu aparate speciale.
Spectrograful indică o densitate optică mai mare a apei sfinţite, ca şi cum aceasta ar fi înţeles sensul rugăciunilor şi l-ar fi păstrat.
Aceasta este cauza acestei puteri unice de a vindeca..
Singura limită este că vindecă numai pe cei credincioşi.
„Apa „distinge” nivelul de credinţă al oamenilor.”, spune A. Malenkovskaia. Atunci când un preot sfinţeşte apa, densitatea optică este de 2,5 ori mai mare, atunci când sfinţirea este efectuată de o persoană credincioasă laică, numai de 1,5 ori mai mare, dar cu un om botezat şi necredincios, fără cruce la gât, schimbările au fost nesemnificative.
De fapt, după cum se va vedea, au fost capabili să măsoare unele efecte, dovedind cu mijloacele ştiinţifice actuale ceea ce Sfinţii Părinţi ştiu, prin experinţă, de 2000 de ani, dar „mecanismul” , fiind divin, nu poate fi explicat în termeni omeneşti.
Această putere vindecătoare pe plan fizic, moral şi spiritual a rugăciunii Tatăl Nostru şi a rugăciunii, în general, spusă cu credinţă, am văzut-o cu ochii mei în programul 12 paşi pentru Alcoolici Anonimi şi Al-Anon (pentru familii afectate de alcoolism). Oameni care erau la un pas de moarte sau pacienţi în spitale de boli mentale au suferit transformări miraculoase. Nu numai că le-a dispărut obsesia alcoolului, dar au ajuns să aibă o sănătate perfectă. Pentru a-şi menţine această stare, continuă să se roage, să practice cei 12 paşi şi să se abţină de la orice substanţă cu proprietăţi psihotrope, inclusiv uneori anestezia la dentist. Părintele Ortodox Melethios Weber, în cartea sa
„Doisprezece paşi de transformare” (Twelve Steps of Transformation) explică bazele ortodoxe ale programului, care are efecte pozitive şi asupra neortodocşilor, cu condiţia să aibă credinţă în Dumnezeu.

Să fie azi pace înlăuntru tău. Ai încredere că ești acolo unde este locul tău, unde e nevoie de tine. Nu uita de posibilitățile infinite care se nasc din credința în tine și în ceilalți. Folosește darurile pe care le primești, care îți sunt date și dă în continuare altora dragostea pe care o primești. Fii multumit(a) de felul în care ești tu, așa cum ești. Lasă această înțelepciune să pătrundă adânc, până în măduva oaselor și dăruiește sufletului tău rugăciunea. Asta există pentru noi toți.”

Daca ai gasit acest articol interesant, trimite-l si unui prieten
Friend Email
Enter your message


Despre autor:

Eu, eh încă mă lupt cu eu, ne tăvălim amândoi la malul Mării din Sine.

Tags: ,

3 comentarii la “Apa Sfinţită”

  1. royalesoldier says:

    Din nou, stimabile QQQMIKE, ați uitat să concluzionați așa frumos, că rugăciunea, apa sfințită și crucea ne fac nemuritori, prosperi, fără boli, fără să mai avem nevoie vreodată de consultații la medic, de medicamente și de alte remedii. Cam așa mirosea a fi deznodământul acestei ”narațiuni”. La asta mă așteptam să citesc spre sfârșitul articolului.
    Sunt, în primul rând câteva afirmații ridicole, cum ar fi aceea că dacă cineva poartă sau nu poartă cruce la gât, poate sfinți apa, și preotul este mai sfânt oarecum ca și laicul. Apoi, rugăciunea are remedii fizice…Sincer..nu sunt total de acord. Rugăciunea făcută de un copil al lui Dumnezeu, în mod biblic, probabil că are și o latură a binecuvântării fizice, dar care este minusculă. Domnul Isus a murit..rugându-se, la fel ca Ștefan și mulți alții. Oare le-a adus o alinare trupească rugăciunea? Și dacă ar fi așa gândiți-vă la milioanele de musulmani care se roagă mai mult și mai des ca și creștinii din zilele noastre. Ei ar trebui să nu aibă nicio problemă. Ce să mai zic de budiști, hinduși, taoiști ? Rugăciunea în sine nu are puteri supranaturale și miraculoase. Poate, desigur afecta conștiința, mintea, prin descărare de emoții, mărturisire și confesiune, și mulțumire și laudă. Însă dacă rugăciunea ar fi obiectul, asta ar face din rugăciune un dumnezeu al tuturor religiilor.

  2. Mulți dintre noi se roagă din frică și atunci puterea rugăciunii scade considerabil. Încrederea în actul rugăciunii e un element cheie. Fie și o binecuvântare simpla a bucatelor se face simțită în gustul lor.

Comentaţi

~X( ~O) x( o:) ^:)^ [-X [-O< I-) >:p >:d< >-) =P~ =D> =; =(( ;;) :wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :hi5: :evil: :cry: :arrow: :^o :D/ :?: :-| :-x :-w :-ss :-s :-q :-o :-c :-P :-L :-D :-@ :-?? :-? :-> :-< :-$ :- :* :)>- :)) :) :(|) :( :!: 8-O 8-> 8) (:|

 

Pentru a semna petitia trebuie sa va logati

Daca sunteti utilizator inregistrat va puteti loga in zona Acces

Daca nu sunteti inregistrat va puteti crea un cont aici.