Miercuri, 3 Iunie 2020

Opinia Opinia ta contează! Fă-o cunoscută!

stiri interne
stiri interne

Adevărata religie

23.02.2015 ·Scris de: in Dezbateri, În Religie

religie      Am reținut recent, o întâmplare reală povestită de cineva, care spunea că în urma unei probleme de sănătate a vizitat mai multe spitale, din toată țara. La un moment dat, ajuns la un spital, doctorul care îi scria o fișă, l-a întrebat pe respectivul cu privire la profesia lui. Apoi medicul a întrebat din ce religie face parte, iar acesta i-a răspuns. Medicul a afirmat, ”Eu nu aș trece niciodată la religia aceasta”, apoi a adăugat ”dă-mi trei motive să trec la religia ta”. Respctivul, văzând că doctorul este deschis la discuție, i-a răspuns ”N-am nevoie de trei motive. Am să vă dau unul singur, sub formă de întrebare” și a adăugat         ”V-a întrebat cineva dacă vreți să fiți în religia în care sunteți?” Doctorul a rămas surprins afirmând că nu s-a gândit niciodată la această problemă. Apoi pacientul a adăugat și a zis ”Haideți domn doctor, cum adică ați ales singur facultatea, școala, profesia, și tocmai cea mai importantă latură a vieții nu ați putut să o alegeți?”.

Religia despre care am menționat mai sus este una care încă de la apariția ei a luptat pentru libertatea de exprimare, pentru alegerea fiecărui individ și pentru libertate religioasă. Această religie, sau ramură a religiei a fost apreciată și de mulți filozofi, cum a fost Kant, care au menționat principiile acesteia în unele scrieri de filozofie.

Adevărata religie, de sfătuiește, te îndrumă, dar te lasă să alegi arătând în același timp variantele și care este adevărul.

Noi chiar plătim!

Daca ai gasit acest articol interesant, trimite-l si unui prieten
Friend Email
Enter your message

19 comentarii la “Adevărata religie”

 1. şi care este aceasta? :-ss

 2. royalesoldier says:

  Eh.. aceasta nu pot să divulg :)) Cercetați..și poate veți găsi. Nu vrea să intru în hora propagandei religioase..de aceea nu am menționat nici în articol.

 3. Doamne, ce bine staţi cu aritmetica, dar Religi este dragoste mey, şi nicidecum logică…

 4. bine măi, ne-ai atras atenţia cu mey. noroc că ne-ai luminat din nou. astfel mi-am corectat cunoştiinţele. şi eu care credeam că religia este o cale care te îndrumă să-ţi afli credinţa, care ar trebui să fie a iubirii şi a păcii. :arrow: make love, not war! :-x , iar religiile, toate, sunt pline de logică! credinţa ca şi iubirea nu are logică, sau cel puţin aşa cred eu

 5. Eh, inima area gândirea ei aparte. Despre religie, eh dragul meu, sunt câteva percepte, numite porunci, pe care omul trebuie să respecte ca să rămână OM.
  Astăzi nu mai sunt respectate şi din cauza asta avem de-a face cu atâtea maimuţe…

 6. nastasarodica says:

  E adevărat că nu ne alegem singuri religia, dar ce alegem până la urmă. Frecventăm o creșă, o grădiniță și o scoală primară aproape de casă. La liceu suntem îndrumați de părinți, la facultate, ei, aici iar o întreagă tevatură. Ori continuăm tradiția familiei, ori rațiunile financiare, rar de tot hotărâm altfel. Și devenim paria. Ce-i de făcut?…

 7. Iar am dato-n bară. O să fiu mai concisă. Facem la început ce vor părinții, apoi societatea, apoi partenerul și apoi…devenim la rândul nostru părinți și continuăm ciclul. Deci, niciodată nu avem nici o alegere, ci doar urmăm turma. Doar câțiva la milioane se desprind și devin paria.

 8. şi să urmezi turma este o alegere! :D/

 9. Libertatea nu este să faci ce vrei, sau poţi face ce vrei numai atunci când iubeşti, pentru că atunci nu mai poţi face rău.
  Jaloanele făcute de înaitaşi trebuie urmate, şi eventual îmbunătăţite. Alegerea…este de a ţine Calea, este ca pe Munte, dacă ai iniţiative tembele o temini în prăpastie.
  Numai Calea te duce la liman.

 10. îţi iubeşti copiii atât de mult încât poţi distruge un popor ptr ei. cred că băsescu o să te angajeze ca avocat. dacă toţi am fi mers pe acelaşi drum pământul încă ar fi plat,iar soarele ar trece peste tigaie în fiecare zi! >-)

 11. Îmi iubesc strămoşii şi în acelaşi tim copii ce-şi urmează părinţii, iubesc comuniunea între sfinţi, dacă ştii ce înseamnă
  asta. Nu ştiu de ce-mi bagi un trădăror, un nemernic care n-a avut nimic pentru România, decât hăhăitul infernal. Restul…poate o omletă.

 12. nu era decât dovada că exemplul tău că nu poţi face rău din iubire a fost greşit. nimic mai mult. de această dată chiar nu am vrut să fiu mai maliţios decât era necesar! deci cum stai cu libertatea şi iubirea? :-D

 13. royalesoldier says:

  Mda…ce vroiam să subliniez este că adevărata religie, te lasă să alegi personal,și liber, arătând și opțiunile, bineînțeles. Să luăm de exemplu islamul, care este o religie ce nu ți prea dă multe de ales. Te-ai născut musulman? Rămâi musulman. Devii creștin sau altceva pe parcurs? Nicio problemă, soluția este decapitarea și moartea. Islamul nu îți propune: ”Testează-mă să vezi dacă sunt o religie adevărată. Ceea ce pretind eu despre mine este adevărat? Poate fi verificabil? Scrierile sacre ce mă reprezintă sunt vrednice de crezare? Sunt ele veridice din punct de vedere istoric, literar și științific? Aduc ele o satisfacție morală?” Adevărata religie chiar te provoacă și îți spune: ”Testează-mă! Combate-mă și vezi dacă ai dreptate! Ești liber să mă evaluezi, și de mă vei găsi eronată ai tot dreptul să mă respingi,dar de mă vei găsi veridică și totuși mă ve refuza, consecințele vor fi pe măsură”

 14. Draga mea Cami, prima etapă de omul a involua (cf. Darwin :))) este dispariţia bunului simţ, apoi eh şi ar mai fi,
  dar fără esenţial de ce-am vorbi vorbe.

 15. Esenţa este că există un singur Dumnezeu, mai departe dezvoltarea ar putea să vă răspundă,
  chiar fără prea multe teste năzuinţelor dumneavoastră. Asta doar dacă aţi fost chemată.

  Dumnezeu este Iubire, şi atunci orice şi orunde în lume unde S-a scris despre Dânsul,
  şi oamenii Îl caută, totul va fi în respectarea celor două mari porunci : Să-L iubeşti oe Dumenezeu din tot
  sufeltul tău, iar a doua : Să-ţi iubeşti aproapele ca pe tine însuţi.
  Fiecare popor, dacă Creştinismul nu i-a fost propăvăduit va fi judecat în credinţa lui…
  Nicăieri Hristos nu ne-a cerut să fim proşti, să ştiţi că triada Lui Hristos este : Dragoste, Libertate, Credinţă.

 16. George Dinu George Dinu says:

  Din experiența mea de viață pot spune că alegerea presupune de cele mai multe ori lupte. Acesta e și motivul pentru care Domnul Hristos a spus că aduce sabia. La asta S-a referit. Oricine alege să asculte de Dumnezeu, așa cum ne învață El în Biblie, are anumite lupte de dus. Și asta nu pentru că vrea Dumnezeu așa, ci pentru că omenirea, în general, e reticentă la orice schimbare, la orice noutate, la alegerile pe care indivizii le fac, devenind astfel diferiți de societate.
  Dar, așa cum doar cei puternici pot duce un război, la fel alegerile bune sunt făcute și păstrate doar de oamenii cu adevărat puternici. Ceilalți… merg cu turma.

 17. Cu tot respectul…dar cea mai mare prostie stă în desenul, sau cum să îl numesc de lângă titlu. Cum să aşezi crucea lângă celelalte semne=???

 18. BogdanB says:

  =; :lol: incomplet

Comentaţi

~X( ~O) x( o:) ^:)^ [-X [-O< I-) >:p >:d< >-) =P~ =D> =; =(( ;;) :wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :hi5: :evil: :cry: :arrow: :^o :D/ :?: :-| :-x :-w :-ss :-s :-q :-o :-c :-P :-L :-D :-@ :-?? :-? :-> :-< :-$ :- :* :)>- :)) :) :(|) :( :!: 8-O 8-> 8) (:|

 

Pentru a semna petitia trebuie sa va logati

Daca sunteti utilizator inregistrat va puteti loga in zona Acces

Daca nu sunteti inregistrat va puteti crea un cont aici.