Duminica, 5 Iulie 2020

Opinia Opinia ta contează! Fă-o cunoscută!

stiri interne
stiri interne

A patrusprezecea fila

06.08.2013 ·Scris de: in Proza,eseu

12.11.1977
M-au parasit si visele si noaptea e prea adanca pentru o singura noapte si …parca mi-e frica sa nu ma cufund in adancuri de prea mult intuneric.Simt vartejul din volbura apelor vremii.
Astazi incerc sa-l desprind pe maine dar ma tem ca-l voi scoate la suprafata pe ieri.

10.03.1978
O furtuna intr-o lacrima…..o furtuna intr-o clipa,intr-un gand,intr-o dorinta.De ce furtuna si nu soare,liniste,tacere..tacere si iubire.
Oare de ce exista un DE CE mereu ….oriunde….pentru orice ?

18.04.1978

Imi doresc o bucurie calda, alba de april.
Mi-e dor de soare si de zambetul neasteptat al inceputului de zi.
Imi simt sufletul cantec nelinistit spre bucurie si-mi pare ca-i prea mult pentru un singur suflet.

21.041978

Mi-e dor de munte….sa simt clipa dura …..singura….clipa cum scapa mai iute printre brazi cu suflare de gheata si de verde.
Vreau sa simt greutatea urcusului si bucuria dincolo de ceata din vale.
Acolo unde soarele incalzeste cele mai semete creste sunt case si oameni ….in mijlocul padurii….dincolo de fiecare culme.

Daca ai gasit acest articol interesant, trimite-l si unui prieten
Friend Email
Enter your message


Despre autor:

Sunt un om obisnuit ….sarac,frustrat,neauzit

6 comentarii la “A patrusprezecea fila”

 1. mirceawesome says:

  S-a dus vremea ”Oracolelor” . Păcat , informatizarea asta accentuată ne robotizează atât pe noi cât și pe copiii noștri. Despre nepoți , când vor veni , sunt sigur că tastarea va înlocui scrisul de mână și imaginația lor artistică va fi mai limitată decât a noastră. Culmea e că îi spunem evoluție.. Așa o fi …

 2. Nu vreau sa va contrazic…..vremea ,,ORACOLELOR” a trecut….atunci , noi aveam timpul necesar sa citim , sa scriem , sa pictam,sa ascutam muzica si mai ales aveam timp sa ne analizam.Tinerii de astazi nu mai au timp pentru ei…..trebuie sa faca bani cat mai repede si cat mai multi…..n-au timp de jurnale si folosesc SMS-urile si mail-urile cu un limbaj destul de putin inteligibil pentru neinitiati. Eu n-as blama informatizarea in general….o folosesc acum si eu si ma bucur de ea….. Consider ca fiecare epoca ofera posibilitatea si instrumentele individului sa se exprime daca are ceva de spus…daca simte nevoia sa o faca….daca poate sa o faca… depinde doar de ficare individ si de bagajul pe care ,informational si educational ,il are.
  Va multumesc pentru gandul bun si vorbele frumoase.

 3. Ionescu Lucretia says:

  Ria, imi place jurnalul tău. Cred că e o modalitate de meditaţie elegantă, în scris, o posibilitate de a-ţi exprima trăirile, asa cum e bine s-o facă mulţi, in loc să stea in baruri.

 4. Lucretia….cand scriam eu in acest jurnal nici macar nu aveam notiuni despre introspectie sau meditatie….scriam pentru ca surplusul meu de emotii sa prinda forma…era modul meu de a descarca emotiile pentru ca vezi tu…noi eram educati sa ne ascundem, sa disimulam,sa ne jenam in a ne deschide in fata cuiva.Eu nu gandesc ca ar fi bine sa obligi pe cineva sa faca ce am facut eu….cei care se simt bine in baruri poate ca in fata unui pahar mediteaza si ei doar ca nu scriu. Lumea nu s-a schimbat asa mult cum ne imaginam doar ca tinerii de astazi sunt mai liberi si nu mai se simt obligati sa -si creeze o imagine de exterior pentru a asunde interiorul care i-ar face vulnerabili.

 5. e frumos

 6. interesant!

Comentaţi

~X( ~O) x( o:) ^:)^ [-X [-O< I-) >:p >:d< >-) =P~ =D> =; =(( ;;) :wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :hi5: :evil: :cry: :arrow: :^o :D/ :?: :-| :-x :-w :-ss :-s :-q :-o :-c :-P :-L :-D :-@ :-?? :-? :-> :-< :-$ :- :* :)>- :)) :) :(|) :( :!: 8-O 8-> 8) (:|

 

Pentru a semna petitia trebuie sa va logati

Daca sunteti utilizator inregistrat va puteti loga in zona Acces

Daca nu sunteti inregistrat va puteti crea un cont aici.